Stockholm

19. Albybacken


Albybacken är en liten skidbacke vid Albysjön i Tyresö. Funkar i ett kanska smalt intervall från ost till ono. Bra nybörjarbacke om man inte har stora krav på fallhöjd och inte vill åka till Lidingö.

04. Lövsta

Lövsta ligger norr om Hässelby i Stockholms nordvästra ände, och består av deponihögar från stadens första stora sopstation. Bra för markhantering, små flygskutt och handbogsering i visar från syd till väst.

00. Flygställen nära Stockholm

Denna flygguide listar Stockholms mest besökta flygställen, de som verkligen används, och som det finns anledning att besöka. Flera flygställen har genom åren försvunnit, tillkommit och förändrats, och denna guide speglar den utvecklingen. Johannelund finns t.ex. inte längre med. Det finns fler flygställen, men som är av så extrem natur och flygs så sällan att de inte är intressanta för denna guide. Artiklar som saknas är på gång. En guide som kompletterar denna är lekstugan.st. Flyg aldrig ensam första gången på ett nytt ställe. Fenix funktionärer finns i tjänst varje helg – använde deras kunskap och stöd.

1. Barkarbyfältet

2. Härkeberga (utanför kartan)

3. Granholmstoppen

4. Lövsta

5. Ullna

6. Träkvista-Sandudden

7. Gärdet (Kampementsbadet)

8. Ekholmsnäs

9. Gröndal – Ormberget

10. Sätrastrand

11. Flottsbro

12. Klövberget

13. Botkyrkabacken

14. Uttran

15. Hamra

16. Tvetaberg

17. Kalkberget, Mörkö

18. Rangsta

19. Albybacken

14. Uttran

Uttran är en nedlagd grustäkt söder om Tumba. Området är gigantiskt och lämpar sig för både markhantering, backglidning och lite hang på vindar från syd.

18. Kalkberget, Mörkö

Kalkberget ligger på Mörkö, rakt över Himmerfjärden från Rangsta sett. Det är ett fin hang mot sydost som går att använda även sommartid för den erfarne pricklandaren.