Häng med på årets höstresa. Vi kör en repris på fjolårets succéresa till Alicante på den spanska sydostkusten Costa Blanca. Det blir en väldigt prisvärd resa med mysigt boende i en by i bergen och riktigt fina flygställen på rimliga resavstånd. 

Vi brukar alltid ha en resa till sydeuropa som avsutning på termiksäsongen. När vi kommer hem är det definitivt höst. 

I fjol provade vi ett nytt boende och arrangemang hos Per Molén som driver ett pensionat och golf/flygcenter i Alicante. Det blev riktigt bra, med mysigt boende i en liten bergsby och bra flygställen runt om. Vi flög faktiskt nästan varje dag. Så vi tar en repris på detta i år.

Boendet ligger i mysiga byn Finestrat 35 min från Alicante flygplats. Det är en helt annan miljö än i charmiga urbaniscionen i Santa pola. Det finns flera restauranger bara i Finestrat att välja mellan för kvällsmaten. Bilden nedan visar utsikten över delar av byn åt nordväst.

Flygningen är blandad och mycket trevlig. Per jobbar hårt på att hitta det bästa flygstället för dagen. Startplatserna är bra och landningarna relativt oproblematiska. Dels har vi det enorma hanget i Santa Pola strax söder om Alicante, och så finns många startplatser i bergen, översta bilden visar starten på välkända Palomaret. Flera av oss hade härliga flyg på flera timmar, både i bergen och på hanget.

Fördelen med att bo i Finestrat, jämfört med att bo på hanget i Santa Pola som många svenska researrangörer väljer, är att man inte "växer fast" på Santa Pola. Det var flera dagar då vi åkte direkt till flygställen uppe i bergen och hade fina flyg redan på förmiddagen. Och sedan när vi nästan flugit oss trötta kom andra svenskar upp sent på eftermiddagen efter att förgäves ha väntat i Santa Pola på hangvind halva dagen. 

När vi kommer hem på kvällen äter vi oftast i byn. Här har det dukats upp en festmåltid på en av bygatorna.

Det blir många flygdagar eftersom resan går lördag till söndag med avresa på morgonen och hemresa på kvällen. Det finns kanske också en möjlighet att stanna kvar på söndag kväll och ta ett billigare flyg hem på måndagen kombinerat med ett besök i Alicante som är en fin stad att promenera i.

Datumen för resan blir lördag 30 september till söndag 8 oktober eller måndag 9 oktober (de flesta som bokat stannar för hemfärd på måndagen).

Priset för boende i dubbelrum med frukost, guidning och transporter (även transfer flygplats) blir strax över 600 euro.  

Flygbiljetten kostar 3 500–4 000 kr beroende på resdag. Denna gång köper deltagarna själva sina biljetter. Med vårt avtal med SAS har varje resenär två fria incheckade bagage om 23 kg och möjlighet att ändra och tom. boka av biljetten. Rekommenderad avresa med SAS lördag morgon kl 06:00, och hemresa från Alicante söndag kväll 8 okt kl 20:45 alternativt måndag 9 okt kl 20:35 (några hundra billigare och en dag i Alicante – rekommenderas).
Beställ dina biljetter på https://www.flysas.com/en/fly-with-us/sports-tickets/. Skriv in Fenix som organisation.
Det finns med Norwegian och irländarna också, men varken tider eller pris är särskilt bra.

Med ett totalpris på under 10 000 kr blir det här en väldigt prisvärd resa.

Denn resa är lämplig för dig med licens lägst Pilot 1

Anmälan sker inte längre med betalning till Fenix utan direkt till på mulliganweb.net. Men om du vill med, ring först till Björn Hårdstedt så får du instruktioner.

Det ska så bli kul med en resa till Spanien igen!!!

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.