2021

Träff med vänner på Barkarbyfältet

Vårt arbete för att rädda och utveckla Barkarbyfältet som en arena för skärmflygning och annan friluftsidrott går vidare. Måndag 23 oktober fick vi besök av tjänstemannaledningen och den politiska ledningen för kultur, demokrati och fritid i Järfälla, som vi betraktar som våra "vänner" som förstår och uppskattar vårt arbete.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Lövsta utan det grövsta


Lövsta är åter fint som en golfgreen, närapå. Efter att Stockholms stad avsagt sig skötseln har vi jobbat intensivt på att få det ordnat på annat sätt. Till slut kom ett initiativ från en enskild medlem, och under sommaren klipptes hela flygområdet för att hålla grova ogräset i schack. Meningen är att åtgärden ska bli återkommande.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Resultat Härkeberga Out-and-Return 2021

HOAR2021Årets HOaR genomfördes under en varm nationaldagshelg. Enköpingstrakten bjöd på stabilt sommarväder som gjorde det svårt att komma långt. Läs mer om hur lite matte och taktik kan leda till seger.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix i Grekland

P.g.a Covid-19 pandemin så blev det ingen klubbresa utomlands 2020 men nu när vaccinationen gjort att det åter är möjligt med utlandsresor för flertalet så blev det äntligen dags för att packa säcken. Detta år via ett samarbete med Äventyrscenter där Peder höll i alla trådar för resans delar.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Flygfesten 2021 fortsätter

Aldrig någonsin har ett flygår börjat med en så sprakande flygfest i stockholmsbackarna. Nu har vi haft flygaktiviteter varje helg utom möjligen första i mars som var väldigt blåsig. Den gamla bergtäkten i Hamra, en gång ett "hard core-hang", har växt fram som vår kanske allra förnämsta allroundbacke, för både nybörjare och erfarna. Uttran, Granholmstoppen, Ullna och Lövsta – alla våra populäraste flygställen har fått besök. Kryddat med en utflykt till hangen vid Vättern.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)