Team 4 – om korvälskaren får välja

Team 4 är bra på korv. Det serveras alltid kvalitetskorv när team 4 har vakten. Ibland har vi även tur med vädret, vilket var fallet 11-12 maj.

Det här är en friluftsverksamhet, och då får man inte fuska med korven. Denna gång var det Johan Bernalt som stod för urvalet, bl.a. kabanoss och Thüringer Rostbratwurst. Det läckra korvutbudet erbjöds som extra morot på söndagen som såg lite småtrist ut, och där ett lätt duggregn faktiskt fuktade gräset när teamets övernattare vaknade vid sjutiden på morgonen.

Men sedan hämtade sig vädret och det blev en förtjusande dag, med solsken och exakt rätt vindriktning hela dagen trots prognoser om en vridning på nord. Den vridningen skedde, men nådde inte riktigt ned till oss. SMHI:s app visade att det blåste nord bara en halvmil norrut. SMHI:s app har blivit riktigt bra, förresten.

Det var inte så många som kom ut på söndagen och njöt korv och flygväder. Ett par elever gjorde det, och kunde skola på för glatta livet. Lars Mustasch slog något slags nytt rekord i kort vinschkurs. Efter tre vinschdrag fanns inte mer att lära ut och det var bara att signera elevkortet. Kul med medlemmar som flyger intuitivt bra. Eller intuitivt – Lars är en flitig backglidare, se där en nyckel till god färdighet. Det syntes i Åre också.

Dagen innan, på lördagen, var det lite tuffare tjong i medaljongerna. Inget elevväder efter 12. Lysande sträckflygväder i stället. Vi fick besökare från Gävle som hade den goda smaken att flyga nästan hela vägen hem. Sök Mika Pousa på flightlog och imponeras. Även våra egna piloter hade en bra dag, och t.ex. flög även Magnus A hem. Att han bor i Uppsala gör inte nödvändigtvis saken sämre.

Så sammanfattningsvis blev det en riktigt fin flyghelg. Vi vill passa på att tacka dem som hjälpte det, särskilt under lördagen, svårt skadeskjutna fältteamet (vi var bara två) för att få allt att funka. Särskilt Ove och Daniel som tog varsin stund på vinschen, och Susanne och Csaba som körde linor. Vi har en hemlig plan att rekrytera de senare till team 4. Ungrare ska ju förstå sig på korv, så det passar särskilt bra.

Vi vill slå ett slag för övernattning på segelflygfältet i Långtora. Jätteskönt att hoppa den där tråkiga bilkörningen hem till Stockholm (eller var man nu bor) och i stället grilla och ta ett glas vin i solnedgången. Schyssta sängar, bara ta med sängkläder eller en sovsäck. Dusch och finbastu, komplett kök. Och så vaknar man upp och slipper lasta allt i bilen och ta den tråkiga motorvägen ut igen. Fenix funktionärer bor gratis, andra 50 kr/natten.

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.