Håkan och Jennie åkte på styrelsens uppdrag till flygsportens årsstämmohelg i Örebro, och Håkan delar här med sig av sina intryck.

Jag tyckte det var trevligt, lagom högt i tak men ändå en bra ordning i klassrummet. Kul att få insyn i diskussioner som ligger bakom verksamhetens dagsljus. Det är mera jobb bakom saker och ting än vad många tror.

Att få en flygklubb och ett idrottsförbund att fungera och drivas framåt kräver mer jobb än vad många tror. Att komma till fältet och flyga får piloter att utvecklas men för att klubben ska göra det samma, är jobbet bakom är minst lika viktigt.

Man får en ny bild av skärmflygningen och saker runt omkring. Lärorikt och intressant även om budgetsiffror för mig blir lite överkurs.

Intressant med tävling och rekordverksamheten, att intresset för att sätta nya distansrekord blivit större och med förslaget från helgen blir lättare att logga, även om det finns några som tror fuskandet är utbrett. Kul kommentar från Falken angående rekorddeklarationer: "Det är ju bara en lek")

Nya kontakter knöts och erfarenheter kunde delas. Kul att få titta in bland andra flygsporter.

Sen blev det ju ändå högre i tak och starkare åsikter ju längre kvällen led, min svaga sida. Jennie har nog en talang där, hon plockar upp en "nyckel" som passar och kan nog med tiden "lirka dom flesta lås". Nåt vi ska värna om.

Maten och sällskapet var super! Frukosten perfekt, medhåll från Jennie som väljer glutenfritt om det finns.

Tåget är underskattat som transportmedel. Hemresan: 10:46 från Örebro. 13:25 hemma hos familjen i Norrtälje.

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.