2016

Luftrummet i Uppland

luftrum introI denna artikel går vi genom en del nyheter i luftrummet, tar oss en blick i hur det ser ut i Uppland och vad det ger för möjligheter. Denna artikel är en uppdaterad version utav 2015 års modellen med ny information.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Vardagarna på Barkarby

Sista veckan i augusti har bjudit på härligt sensommarväder. Tre dagar i rad har vi flugit på Barkarbyfältet, och det kunde blivit en till om inte ett statsbesök hade stängt luften i hela huvudstadsområdet. Barkarby fortsätter att vara hjärtat i Fenix flygverksamhet. Passa på – vi kör på med after work-flygningen så ofta det går.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Sonia på nya äventyr...

Söndagen 7 maj for en glad samling flygare till Härkeberga för att flyga högt, långt och länge. 3/4 av Team 3 som var helgens team, hade flytt till Ålleberg. Då ryckte vår nye store fältteam ledare Sonia W in och började organisera, och vips var det verksamhet både torsdag och söndag. Man skulle kunna tro att hon vill flyga.

Skriv en kommentar (6 Kommentarer)

Mitt möte med Fenix Skärmflygklubb

harkeberga 0822 introDen nyblivne skärmflygaren och Fenix-medlemmen Göran Rudling ger sin personliga syn på inträdet i Fenix Skärmflygklubb.

Skriv en kommentar (13 Kommentarer)

Kort men intensiv hangvinter

Det blev en kort men intensiv hangvinter i Stockholm. Isen lade sig sent och vindarna ville inte riktigt stämma, men det blev en sprakande final med ett par veckor på Klövberget som vi sent ska glömma. Bland annat slog vi ett tokigt rekord med 23 piloter i luften samtidigt på Klövberget.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)