Många dekorerade vid årsmötet

Fenix årsmöte var som vanligt välbesökt, och i år bjöds på ett regn av silvermedaljer till särskilt trogna funktionärer.

Vi försöker göra lite fest av våra årsmöten, med något att äta och dricka, detta år en spansk gryta tillagad av Victorias Flygkök. Själva årsmötetsförhandlingarna försöker vi göra effektiva och till ett bra samtal mellan medlemmarna om klubbens verksamhet. 

I år kom drygt 40 medlemmar till årsmötet, och stolarna tog nästan slut.

Längsta diskussion under redovisningen av verksamhetsberättelsen gällde hur vi kan rekrytera fler vinschförare. Trots att vi har många vinschförare har det hänt under året att ett fältteam lämnat walk-over pga saknad vinschförare. Stefan efterlyste det vi gjorde mer förr, nämligen att man i god tid byter helg med någon om man har förhinder, snarare än att bara meddela att man inte kan komma.

När alla redovisningar lagts till handlingarna och den avgående styrelsen beviljats ansvarsfrihet var det dags att välja ny styrelse. Björn Hårdstedt hade i år aviserat att han verkligen ville lämna uppdraget som ordförande (efter 15 år), men blev i sista stund övertalad att stanna kvar. Till ny kassör valdes Lelle Jonasson, och nya ledamöter i styrelsen blev Johan Kallus och Sonia Wishart.

Sist på årsmötet delades årets dekorationer ut. Anmärkningsvärt är att två tjejer lade beslag på de tyngsta tävlingsutmärkelserna. Linda Kits blev klubbmästare efter sitt SM-silver i makro, och Sonia vann poängplockarcupen efter en ursinnig forcering i slutet av året. Folke vann ppc för paramotor. Det var i år dags att åter dela ut det speciella priset "Fenix Flygkompis", till en medlem som alltid ställer upp med gott humör. Priset har bara delats ut två gånger förut, och denna gång gick det till Christian Wiesner som bland annat i år ryckt in och räddat flera flygdagar som ambulerande vinschförare.

Allra sist delades Flygsportförbundets Silvermedalj ut till tre trotjänare med vardera minst 13 år i Fältgruppen: Lennart Karlsson, Stefan Fagerholm och Björn Svedemar.

När lokalen städats drog ett gäng på 10–15 personer på efterfest på Stinsen.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.