Säsongspremiär på Barkarby

Oktober kan vara en fin flygmånad, vilket bevisades vid säsongspremiären 13 oktober. Härligt flygväder och många besökande piloter.

barkarby 4648

Säsongspremiär förresten, kan man kalla det så? Numera flyger vi ju på Barkarbyfältet året runt. Men den officiella klubbflygningen i helgerna har ändå en indelning i årstider, ungefär april–september i Härkeberga och oktober–mars på Barkarbyfältet. Och nu var det första höstdagen i Barkarby.
      Dagen började lite jiddrigt. Efter sommarens inbrott vågar vi inte förvara alltför stöldbegärliga grejer i hangaren längre, så det är en del körande på morgonen. Och när Bettan surrade igång ville hon inte dra ordentligt. En snabb koll visade att det behövdes fylla på både motorolja och framför allt transmissionsolja, och när det var gjort gick allt som smort igen.

barkarby 1337

Det var stor premiärdag också för nya Team 3, som äntligen har full bemanning och även numera en vinschförare. Här är det Boris på vinschen under ett av sina sista praktik-drag med Björn som secondant, och Stefan G som körde linor. Nina, Craig och Stefan F skötte starten.

barkarby henrik acro

barkarby daniel acro

Det blåste friskt och releasehöjderna blev ansenliga. Inga problem att nå vårt tak 1500 fot. Henrik v d M (överst) och Daniel (underst) bjöd på sprakande acroshow.

barkarby 4692

Björn H och Mats D snurrade på med passagerare, här Björn med Hektor som får flyga med "morsans nya kille" för första gången.

barkarby 4694

John A fick närgånget och nyfiket sällskap i luften.

barkarby 1338

Hans Å på väg tillbaka från en utflykt bort mot Akalla.

barkarby 2658

Nina har köpte en otroligt cool ny hjälm.

barkarby 6312

Mot slutet av dagen lugnade vinden ned sig och turbulensnivån sjönk så pass att Tommy K kunde göra sig i ordning för sitt allra första vinschflyg efter de två tandemflygen som vinschkursen börjar med.

barkarby 4704

Och det gick alldeles galant. Tre fina flyg hann Tommy med, och han var också den siste som landade innan vi packade ihop för dagen.

Och sedan var det dags att vika skärmar och räkna kassa och packa ihop alla pinaler som ska in i hangaren. Och lasta moppen, som tills vidare bor någon annanstans, upp på sitt släp. Craig och Stefan i team 3 pysslar medan solen sjunker mot horisonten.

barkarby 0722

Foto av Stefan Fagerholm, John Arkangas, Hans Åberg, Henrik van de Meulebrouck, Daniel Lehnberg och Björn Hårdstedt.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.