Fenix akro-rookies i NM

downteam12 1619

Blazej i rosa mössa och Henrik i öppen skinnjacka kom på 6:e och 7:e plats i akro-SM

Fenix har under året satsat på ett akro-team. Det har blivit ganska många träningstillfällen på Barkarby och läger utomlands för några. I augusti hölls nordiska mästerskapen i Åre och två av våra akropiloter var där och gjorde bra ifrån sig.

Tävlingen Downteam Challenge har fungerat som SM och NM i ett par år, och har alltid flyt med vädret. Tävlingen är mycket publikvänlig med manövrarna rakt över huvudet och landningen på Draklanda och på en plattform i Åresjön utanför Draklanda. I år hade Fenix två tävlande: Blazej M och Henrik v d M. Bägge presterade över sin ranking och tog plats 6 och 7 i SM, 12 och 14 i NM efter fina flyg. Komplett resultat här.

Tävlingen avgjordes i år på två dagar, torsdag och lördag då vädret stämde.

downteam12 1537

Blazej är nöjd efter en pricklandning på lördagen. Landningen i första omgången sker på land, för att alla ska kunna ha torr utrustning till eftermiddagspasset.

downteam12 1532

Även Henrik är torr och nöjd efter lördagens första flyg.

downteam12 1569

Blazej avslutar sitt andra lördagsflyg med en fin dynamisk stall. Men riktigt fram till landningsflotten kom han inte. Det gjorde faktiskt ganska få av piloterna under lördagseftermiddagen. De allra flesta hamnade i sjön, och Draklanda fylldes av färgglada nödskärmar på tork.

downteam12 1599

Här får Bjazej hjälp av familjen att torka den ena av hans blöta räddningsskärmar.

Downteam är en rolig tävling som är väl värd att besöka. I år var vi ett knappt tiotal fenixar på plats och det var jättekul. Planera in början av augusti i din flygkalender för 2013.

 


Du har inte behörighet att skriva kommentarer.