Landslaget tränade på påskdagen

barkarby 0541

Våra landslagspiloter luftade sina nya tvålinors tävlingstrasor på påskdagen som är traditionsenlig flygdag på Barkarbyfältet. Även acro-teamet virvlade också runt i luften tillsammans med många andra. En riktig korusning i det fina vädret. Längsta flyg i termik som bara blev bättre ju senare på dagen: en timme.

Inte heller den här vintern har gjort det möjligt med särskilt mycket flygning på Barkarbyfältet. Istället har vi grisat runt på hang vilket är kul. Men Barkarby är ju så bra när det funkar, så från mars är vinschning alltid plan A inför helgerna. I år var påsken tidig, och påskdagen var ganska frusen. Men solen sken och vindriktningen såg rätt ut. Team 6 hade for ovanlighetens skull kastat in handduken, men vi skrapade ihop ett team X som rullade ut Bettan kl 9.30. Här syns Mats D som just kommit hem efter ett halvår som tandempilot i Himalaya, och Henrik vdM som är en av stjärnorna i klubbens nya acro-team.

barkarby 0520

Ett av bevisen för vilken monumental betydelse Barkarbyfältet har för flygsport i Stockholmsregionen är alla piloter från andra klubbar som besöker oss och som till och med löser gästmedlemskap för att kunna vinscha till medlemspris. En av dem startar nedan.

barkarby 0528

Inget är möjligt utan funktionärer, och bland funktionärerna intar vinschförarna en särställning. Här sitter Folke L redo för drag på vår urvinsch Bettan. Den här dagen var vi fyra vinschförare som delade på uppdraget: Tor, Björn, Mats och Folke. Jag tycker en av styrkorna i vår klubb är att funktionärerna, inte minst vinschförarna, med sådan generös glädje tar sig an jobbet och är snabba att lösa av varandra.

barkarby 0547

På Fenix flyghelger grillas det ofta, och då är det inga skinnlösa hot dogs som läggs på grillen utan schyssta centraleuropeiska eller tyska wurstar. Den här dagen blev det Nürnberger Rostbratwurst som gjorde sådan succé på Baggensfjärden tidigare i vintras. En kasse lättöl är heller inte fel. Vi var möjligen lite oroliga för att grillen skulle orsaka en präriebrand, och ställde den med den välklippta golfbanan i lä för säkerhets skull.
Björn och Jörn njuter var sin wurst och Risingsbo lättöl.

barkarby 0535

Påskdagen visade vilken fantastisk tillgång Barkarbyfältet är, och hur kul det är att kultur- och fritidsnämnden i Järfälla i fjol gjorde det klart och tydligt att skärmflygningen hör hemma här genom sitt beslut att skärmflygningen får fortsätta. Nu letar vi bara efter en lämplig lokal, eftersom kommunstyrelsens principiella beslut är att alla byggnader ska rivas under året. Samtal pågår.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.