2012

Se upp i backen – solstrålar i nacken

granholm dec introEfter en ovanligt regnig och lerig höst blev det äntligen minusgrader och sol. Nordlig vind funkar dåligt för vinschning så det blev ett bra tillfälle att flyga på Granholmstoppen igen, med solen i nacken. De två första dagarna i december färgades snön av reflektionerna från mängder av fyllda kalotter.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

arsmote 2794 introI lördags 24 november var det dags för Fenix att knyta ihop verksamhetsåret 2011–2012. Klubbens högsta beslutande organ, årsmötet, hölls "som vanligt" i festlokalen på Maria Bangata 13. Och vilket årsmöte det blev, inte konstigt att vi slår nya rekord i deltagarantal.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Fenix-silver i SM

nm12 introFenix tävlingspiloter har visat framfötterna under sommaren. Allra bäst lyckades Tor Jansson som knep SM-silvret när öppna nordiska mästerskapen avgjordes i Ager i nordöstra Spanien i slutet av juli – GRATTIS!  Här är Tors egen berättelse om NM-veckan.

Skriv en kommentar (5 Kommentarer)

Natur- och kulturresa till Slovenien, del 1

slovenien12 introKultur- och naturupplevelser på högsta nivå, men inte så mycket flygning. Nej, årets höstresa, som gick till Slovenien, blev inte någon riktig flygmässig succé. Vi fick egentligen bara två bra flygdagar, plus två dagar med ok nedflyg. Men det var faktiskt rätt kul ändå.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Rekordhelg i Härkeberga

harkeberga 0823 introEfter en seg vår med få tillfällen att använda luften över våra flygfält, slog sommaren till skoningslöst i pingsthelgen. Det var troligen den bästa flyghelg för vår klubb någonsin – många piloter fick långa flyg, och som mest var vi tolv i luften över Härkeberga, tillsammans med en segelkärra från Långtora.

Skriv en kommentar (4 Kommentarer)

Natur- och kulturresa till Slovenien, del 2

slovenien12 intro2Här fortsätter reportaget från höstens stora klubbresa till Slovenien. Vi har haft en bra och en halvdassig flygdag hittills. Och en dag med besök i vackra grottor. Vi blir alltmer nervösa när vi tittar på prognoserna för de närmaste dagarna. Är det rekylen för det fina vädret på de senaste årens klubbresor som vi upplever? Går vi mot ett storfiasko?

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Landslaget tränade på påskdagen

barkarby 0541 introVåra landslagspiloter luftade sina nya tvålinors tävlingstrasor på påskdagen som är traditionsenlig flygdag på Barkarbyfältet. Även acro-teamet virvlade också runt i luften tillsammans med många andra. En riktig korusning i det fina vädret. Längsta flyg i termik som bara blev bättre ju senare på dagen: en timme.

Skriv en kommentar (4 Kommentarer)

Flygsportsöndag på Barkarbyfältet

barkarbyflygsport introBarkarbyfältet håller på att bli en rik mångkulturell idrottsplats för flygsport. Söndag 28 oktober virvlade luften av skärmflygare, hängflygare och modellflygplan i ett propagandanummer för hur idrottsföreningar kan sambruka en fin anläggning. Vädret var så underbart som man kan tänka sig när en svensk höstdag visar sin allra bästa sida.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Hanghelg i februari

lillangsdal 0092 introEfter en sen start med isläggning först i januari, har det nu blivit ett fint hangläge i Stockholm. Helgen 11–12 februari lovade två fina dagar på två olika ställen och team 4 blåste i hornet för färd mot Lillängsdal och Gröndal-Ormberget.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Fältgruppen testar höghöjdsbana

framehghjd skyltÅrets happening för fältgruppen var ett hiskeligt höghöjdsäventyr bland talltopparna i Ältaskogen. Kombinerat med teambulding-aktiviteter på marken, där alla självständiga flygare skulle tränas i samarbetets ädla konst.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix tävlingsframgångar i Sydafrika

sydafrikatavling introFenix hävdar sig allt bättre i tävlingssammanhang. I mitten av december gick tävlingen 2011 SA Winelands Pre World Cup av stapeln i Porterville, Sydafrika. Fenix representerades av Tor Jansson och Håkan Lindqvist. Att det gick bra för dem har väl ingen missat.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Säsongspremiär på Barkarby

barkarby okt introOktober kan vara en fin flygmånad, vilket bevisades vid säsongspremiären 13 oktober. Härligt flygväder och många besökande piloter.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Kalkberget får T2-besök

kalkberget120128 introIsarna är på väg att lägga sig på våra hang, men det finns hang som inte kräver isläggning för att landa säkert, inte ens när det är högvatten. Kalkberget i Hölö söder om Järna är ett sådant. Lördagen 28 januari såg förhållandena lovande ut, med lagom friska sydostliga vindar. Team 2 ryckte ut.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Blåsig söndag på Sätraberget

satrastrand1210 introTeam 2 var på stranden för en solig dag med skärmaktivitet. Balansering i frisk vind. Några tappra besteg berget för ett flygförsök.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Årets första flygdag

Granholmstoppen 8 jan 2012Den första någorlunda organiserade flygdagen 2012 blev på Granholmstoppen i måttliga nordliga vindar söndagen 8 januari. Ett tjugotal piloter var på plats, och dessutom både häng- och modellflygare – så det var en gedigen flygsportdag. Synd bara att inte fler från vår egen klubb var där.

Skriv en kommentar (5 Kommentarer)

Fenix akro-rookies i NM

downteam12 introFenix har under året satsat på ett akro-team. Det har blivit ganska många träningstillfällen på Barkarby och läger utomlands för några. I augusti hölls nordiska mästerskapen i Åre och två av våra akropiloter var där och gjorde bra ifrån sig.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)