2011

Vinschkurs i dimma

Vinsckurs i dimmaVinschkurserna på Barkarby fortsätter, och ibland är det det möjligas konst. En stygg advektionsdimma från Östersjön slog till just när vi rullade ut vinschen på Barkarby på onsdag morgon 9 november. Det såg så bra ut i gryningen, klart och fint. Men när vinden vände drogs en vit gardin ned. Men hellre än att ge upp kortade vi ned linlängden, och gjorde lågdrag med tyget släpande i bomullstaket.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Vinschkurs på Barkarbyfältet

vinschkurs 1179 introNu är vi igång med vinschkurs på allvar. Ett gäng stockholmsinstruktörer har slagit sig ihop och ser till att fylla den stora efterfrågan på skärmflygkurser i Stockholm. Efter smygstart för två veckor sedan var alla på plats 3 september, och över 50 utbildningsflyg genomfördes i fint väder.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

barkabyvinjetbild_frame133x100Med Barkarbys nedläggning så blev Stockholm en av få huvudstäder utan allmänflygfält. Många vet att Barkarby var hemvist för F8, Kungl. Svea Flygflottilj men färre känner till att fältet har en historia mycket äldre än så. Visste du att Barkarby var Sveriges första internationella landflygplats långt innan Bromma öppnades 1936 (Arlanda ska vi inte ens tala om..). I Järfällas bilddatabas finns en bildskatt som visar hur det såg ut framförallt under flygvapentiden. Luta dig tillbaka och häng med på en exposé hur det såg ut förr på vårt hemmafält.

Skriv en kommentar (4 Kommentarer)

Chabre Open 2011

laragne intro Chabre Open anordnas av klubben Chabre Vol Libre och marknadsförs som: “friendly, stress-free paragliding cross country competition with the emphasis on safe, achievable tasks. Sponsored by Ozone, the event will include briefings, de-briefings, parties and prizes as well as great flying in a fantastic area.” Nio Fenixar gav sig dit för att se om denna marknadsföring stämmer.

Skriv en kommentar (3 Kommentarer)

Våga vägra melodifestivalen

CB_133x100Varför inte se en rysar med blixtar och dunder. Varning detta är inget för den med dåligt hjärta eller med annhörig som håler på med skärmflygning. En filmatisering alla Disscovery Channel av liten tävling i Manila för någar är sedan. Filmen svarar på några frågor vi alla har stält  1 Vad ska jag flyga för skärm Svar Compskärm. 2 Behöver jag koppla speden Svar Nej onödig detalj. Med dessa ord ger jag dig Miracle In The Storm Skriv en kommentar (3 Kommentarer)

På spaning efter den tid som flytt

UPDATED!!

kseberga2011ingres_bildEller för att vara mer exakt - de två veckor i slutet av juli då vi får vara riktigt hönsiga. Kåsebergaveckorna är över och det är dags att sammanfatta. Fenix has left the building.. 

Skriv en kommentar (5 Kommentarer)

FlygPuben din vän i mörkret

FramePubNu är det dags igen. Torsdagen 10 Februari är det FlygPub på Broncos bar. Inget avancerat program, bara umgås och ha kul. Vi visar lite filmer och bilder från våra flygaktiviteter. Sitter du på eget material från något flygäventyr så ta gärna med det. Nedan lite mingel bilder från föra FlygPuben. Var Tegnergatan 17 Kl 18.00.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)