Ännu en vacker flygande hösthelg

Allhelgonahelgen bjöd på vackert höstväder i Stockholm, och det blev en "dubbelbiljett", alltså flygning bägge dagarna. En dag i backen på Granholmstoppen och en dag på Barkarbyfältet.

Kossor

På Granholmstoppen kunde vi på lördagen lära känna våra nya kompisar i backen. Hästa gård har gägnat in hela området och det strövar nu betande kor i området. De visade sig vara lika flegmatiska som kossorna vi känner i Kåseberga.

En skön lördag i novembersolen

En skön lördag i novembersolen. Massor av piloter på plats.

Tandemförsök

Vinden var väl inte den bästa men Björn o Tor gör ett försök med tandem.

Kofösar-Björn

Kossorna var mycket bekväma med närgångna skärmflygare. Björn passade på att hälsa efter en landning, och fick även agera kofösare och hämta in en kossa som hade rymt ur hagen.

Peter Höök

Peter Höök är redo för start.

Trångt

Kö i backen! Nja – snarare lång väntan på en vindpust med lite styrka.

Uppförsbacke

Och när man flugit ned ska man upp igen. Här kommer ett helt lämmeltåg. Oavsett lite svag och knepig vind och riktning så var det skönt att komma ut i backen och göra det bästa av dagen.

Nypon

Höstfärger på Granholmstoppen. Några av oss avslutade dagen med fika eller mat på Hästa gård. Caféet och gårdsbutiken har öppet till kl 16 på helgerna.

SÖNDAG

Jill

Välkommen till en härlig söndag på Barkarby! Sol och bra vindstyrka i rätt riktning bjuder vi på idag, hälsar team 4 med startledare Jill i spetsen, Björn och Mattias vid vinschen (Mattias på väg att bi vinschförare) och Cecilia på moppe.

Tor testar

Tor var på skärmtestarhumör idag...  Axis Vega 3M,  Niviuk F Gravity  22,  Ozone Delta L,  Paratec BI6 Tandem

Start

v.d.M Henke gästspelar med sin röda Gravity-vinge. I dagens vind så var det tryck i skärmen efter tre steg.

Start

Linan försvinner i fjärran. I luften så var det klar sikt så långt ögat kunde nå.

Vinschar

I fältets andra ände står Wesslan och Bettan och brummar med Mattias och Johan. John är redo på moppen att dra ut linor.

Johan vinschar

Perfekt sikt för vinschförarna idag, med solen i ryggen så Johan har bra koll över fältet.

Bettan

Bromsskärmen på väg att landa framför vinschen. Sätena på Bettan är från en gammal Ford Anglia.

Utsikt

Det var väldigt fint i luften. Ganska frisk vind på höjd till en början och inga besvär alls att ta sig upp till maximal tillåten höjd 450 meter.

Svängar

Det gick att branta på lite, och ge sig iväg på utflykter, här över Akalla.

Grill

Ni vet väl att det finns en grill i hangaren. Alla fältteam med stil tar med en laddning grillkorv med tillbehör. Och om man har med sig eget är det bara att ta ut och tända grillen om ingen annan gör det.

Afton

Sista flyget. Solen håller just på att gå ned bakom horisonten i väster, och bara de översta våningarna på höghusen i Akalla är ännu solbelysta. Helgen kan enkelt sammanfattas: "En jäkligt bra flyghelg"! Och med de 45 vinschstarterna på söndagen har vi nu gjort nästan 200 flyg på Barkarby under vintersäsongens första månad.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.