2010

Nyårsflygning

KlövbergetInga långa flyg blev det, men några nedflyg i all enkelhet och mycket gemyt på starten när Fenix och några cirrusar gjorde traditionell nyårsflygning på Klövberget.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Högdalstoppen 3, västvind, funkar det?

HögdalstoppenDet blåste för mycket för vinschning, så team 2 åkte till Högdalstoppens västbacke. Den här backen har haft rykte om sig att vara lite turbulent, men nu när Johannelund bebyggs står vi utan bra västbacke, och ett besök på Högdalstoppen för att kolla läget kändes motiverat.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Reparation av en vinsch

wesslanintroMed en mildare vinter hade vi kanske märkt tydligare att Wesslan faktiskt varit på spa i sisådär fyra månader. Men under den tiden gjorde inte klubben inte många vinschdrag trots att Bettan gjorde god tjänst de få gånger det behövdes. Nu är det redan sommar men det finns ändå skäl att gå igenom vad vår favoritvinsch hade för sig i vintras.

Skriv en kommentar (3 Kommentarer)

Wesslan flyttar hemifrån!

hangar133x100.2 I takt med att Fenixgrottan blivit allt risigare har frågan om nytt husrum ryckt upp på dagordningen. Dörr som faller ur karmen och halvt inrasat tak känns inte flygmässigt. Nu är det dags att åtmonstone temporärt lösa boendefrågan.

Skriv en kommentar (6 Kommentarer)

Avrostning på Tenstamassivet

tensta_avrostDen här vintern har varit allt annat än normal och många medlemmar har byggt upp en rejäl flygabstinens. Att bara få komma ut och lufta trasan i den gnistrande vårvintersolen, trots att förhållandena var allt annat än ideala, gjorde gott för själen. 10-talet piloter slöt upp.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Ännu en vacker flygande hösthelg

NyponAllhelgonahelgen bjöd på vackert höstväder i Stockholm, och det blev en "dubbelbiljett", alltså flygning bägge dagarna. En dag i backen på Granholmstoppen och en dag på Barkarbyfältet.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Vi har flugit på Barkarby!!!

Front_2901Äntligen har vi flugit, på ett soligt och snöigt Barkarby. Efter Freddy Bomans insats i veckan hade vi äntligen både hål i plogvallarna och en strip att flyga på. Det är nästan allt Team 5 behöver förutom piloter, men dom kom dom med.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Rivstart på vintersäsongen på Barkarby

BarkarbyfältetÅrets vintersäsong på Barkarby började med en riktig rivstart. På två helger gjorde vi nästan 150 flyg, och det får nog betraktas som något av ett rekord under det mörka halvåret.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix invaderar Klövberget

fenixinvaderar_introSöndagens utflykt till Klövberget blev så bra som vi hoppats på. Kanske lite svagare än vi trott men desto bättre träning på att utnyttja hanget effektivt och placera sig rätt för att undvika trafikstockning och ofrivilliga utknuffningar ur lyftområdet. Hursomhelst räckte det till för flera timmars flygning i den bitande kylan

Skriv en kommentar (4 Kommentarer)

Träff med Järfälla Kommun

Träff med kommunenTorsdag 9 september kunde vi äntligen, efter typ fem års väntan och planering, ta emot en delegation tjänstemän från Järfälla kommun på Barkarbyfältet. Avsikten var att visa vad vi håller på med, övertyga dem om att det är en bra grej för platsen, och diskutera lokal och skötsel. Det blev riktigt lyckat.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)