Fenix fältteamsträff

f-gruppstraff_2735

Onsdagen den 4 november samlades klubbens alla funktionärer för en fortbildnings- och utvecklingskväll – ett led i vårt långsiktiga kvalitets- och säkerhetsarbete. Vi lyssnade till ett föredrag av Lennart Nilsson, som bl.a. är mental coach, och arbetade med teamens utveckling.

Kvällen inleddes med lite mat och mingel. Det är alltid lika kul att samla Fenix medlemmar i olika sammanhang. Förutom ordinarie fältteamsmedlemmar hade vi sex nya funktionärer som var med denna kväll och den långväga gästen Fredrik Gustafsson.

Fenix ordförande Björn och fältgruppschef Nina hälsade därefter välkomna till själva utbildningskvällen. Björn betonade att kvällen var ämnad  att utveckla och stärka både klubbens verksamhet den enskilde piloten. Innehållet utformas bonus alltså för att vara en bonus till våra funktionärer.

Lennart Nilsson höll sedan ett två timmar långt föredrag, där vi under resans gång fick reflektera i grupperna och även utsätta oss för en del tester och olika typer av feedback. Han talade om vikten av hur vi tänker, hur vi kan påverka våra prestationer med tankens kraft, att arbeta med visualiseringar, kamp- och flyktbeteende, hur vi kommunicerar, kommunikationskedjan och vikten av feedback.

Det var en givande stund och ett och annat ögonbryn höjdes med aha-upplevelsens leende på läpparna.

Efter Lennarts föredrag fick teamen jobba lite praktiskt med linlagning och teoretiskt med teamens utveckling och utbildningsbehov.

Vad gäller fortbildning så har vi nu sju teammedlemmar som vill påbörja sin vinschförarutbildning, sju medlemmar som under vintern får gå startledarutbildning och fem som ska få gå förstahjälpen-utbildningen.

Förslag på utrustning som saknas/saknats på fältet är: inplastade flygkartor att markera sektorer på, slägga till köstolpen, linlagningsverktyg, pricklandningsmål, avgasslang till vinschen, funktionärsvästar, radiohölster, releaser till försäljning.

Förslag på aktiviteter som kan genomföras på fältet eller när det inte är vinschbart: pricklandningstävling, backglidning/balansering, GPS-orientering, öva linskarvning, freesbee, balansering med feedback från erfarna piloter.

Övriga förslag: teknikprylsgenomgång, lär dig din radio/vario/gps, nödispackning.

Som fältteamsansvarig känns det fantastiskt att så många medlemmar kom denna kväll och att se den kreativitet som finns i teamen. Undrar om det finns någon annan klubb som har så många aktiva funktionärer? I det perspektivet kändes det extra roligt när finansministern fick tillkännage styrelsens beslut att alla funktionärer flyger gratis hela nästa verksamhetsår!

Vi kommer nu att se till att de saker som saknas på fältet köps in och planera för de utbildningar som behöver genomföras. Forstätt nu att diskutera utveckling och förbättring, coacha varandra och flyg, högt, säkert och mycket!

Tack alla underbara funktionärer!

Styrelsen gm Nina

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.