Avrostning, avrostning, avrostning!

Så här på vårkanten är vi i stort behov av avrostningsaktiviteter. Fältteam 1 bjöd upp i i dagarna två med dels en heldag på Gärdet i strålande vårsol och dels en skön backlidningssväng till Ekholmsnäs, Stockholms bästa backe!

 

Trots ganska dåliga prognoser blev det en fantastisk lördag. Ett 20-tal piloter vinschade för ovanlighetens skull på Gärdet och fick fina releasehöjder. Utsikten över centrala Stockholm är fantastisk och vi fick också prova på litet tidig vårtermik. Ett 10-tal medlemmar påbörjade dessutom utbildning till vinschförare, med den lite speciella startmetoden "Sprint".

 

Söndagen bjöd på Ekholmsnäs-flygning. Verkligen skönt att vara tillbaka i en av Stockholms absolut bästa backar. Dessutom har den faktiskt blivit bättre då man låtit ta ner en del höga träd som gjorde att sydvinden gav turbulens. Denna söndag hade vi just lite mycket syd i vinden men backen funkade ändå utmärkt för några timmars välbehövd avrostning efter vinterdvalan. Nedan ses Tor balansera vintertrasan och Olle kränger runt Sigman i den svaga vinden.

 

Med hopp om att få flyga högt nästa helg!

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.