2008 Laragne

Einar flög hem segern!

Ett stort grattis till vår Einar som flög hem segern i Chabre Opens Rookie-klass efter ett formidabelt flyg! Flyget krävde, ännu en gång, att man kom iväg tidigt och sedan flög snabbt för att hinna runt banan innan tasken stoppades på grund av Cb:n. Einar satsade hårt och målmedvetet vilket skulle visa sig ge fin utdelning, bra jobbat! Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

En dag från friflygarnas synvinkel

Morgonen efter dagen före är det kanon att det är väl skyltat upp till start. Det är inte alla som är helt kuranta i dag med dessa finns inte i svenska gänget.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Briefing

Vädret är lika ruttet som den suraste rödvindsmök, då vi masar oss upp ur slafarna och baxar oss iväg för att ta del av lite säkerhetsdrill på campingen i Laragne. Sofia är iallafall nöjd med boendet, living the princess dream ;-) Johan petade in en ärta under madrassen i hopp om att få ta över himmelssängen.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Lilla Huset i Saléon!

Dagen började som alltid i det härliga huset i Saléon med luxulös frukost bestående av kaffe, färskpressad juice, äggröra, yogurt, nybakat bröd, ostar och goda korvar och allt övrigt man kan tänka sig till Pétit déjeuner för att förbereda sig inför dagens flygning. Solen lyste och lite blå himmel syntes faktiskt vilket varit de bästa förutsättningarna hittills.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Laragne levererar inledningsvis

Eftersom det blåste apa i Laragne när vi vaknade på onsdagen testade vi ett nytt flygställe en bit bort som enligt rykten skulle kunna funka: Saint-Vincent les Forts. Sekunden innan vi skulle ge upp och vända, då vi trodde vi hamnat helt fel skrek någon; "SKÄRM I LUFTEN!" Sedan dröjde det inte länge innan vi också var i luften och som ni ser från bilderna levererade nämnda flygställe episka flyg för David, Andreas och Tor.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Äntligen tävling

Vi vaknar till en dag med sol, inte mer än 5/8 moln, och vi ser små cumelutter på inversionen halvvägs upp på berget. Den milsvida utsikten från köksfönstret har inte varit så vacker sedan vi kom hit. Väl på briefing så skyfflas vi snabbt in i bussarna för transport till start. Prognosen är att det finns ett kort flygbart fönster innan det överutvecklar och blir CB. Jag och Einar hamnar i den stora bussen som tar en paus nedanför berget.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Laragne, here we come!

På torsdag eftermiddag den 5/6 rullar ett gäng glada piloter mot Skavsta och Ryan Air som ska ta oss till Marseille i Frankrike. Väl i Marseille står bilarna och väntar som tar oss sista sträckan till Laragne, en och en halv timmes bilfärd norrut.

Dom som åker är Johan Bergkvist, Sofia Friborg, Robert Krol, Ola Gustafson, Fredrik Angrimer, Einar Hestmann, David Nordberg, Andreas Florén, Tor Jansson, Håkan Lindqvist, Björn Svedemar, Heléne Kihlström och Eugen Moldovan.

Några tjuvstartar faktiskt! David åkte ner redan i lördags, Andreas och Tor imorgon tisdag, majoriteten på torsdag och Björn S och Heléne på lördag.

Hursomhelst, det ska bli riktigt skönt med lite flygsemester!

Vi höres.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Cb & cellvikning

Efter den dagliga morgonbönen med Jocky beslutades att dagen skulle förläggas till Sederon, 30 minuter bort. Där låg regnet tungt, så 120 piloter fördubblade det lokala caféets omsättning. Vi har inte gjort någon research ännu, men misstänker att cafét ägs av organistören Dave's morsa.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)