2008

Säsongspremiär på Klövberget

Klövberget 2008Systrar, bröder, klubbkamrater, soffliggare, löneslavar, rackare och kanaljer! Nu finns inga ursäkter, för det viktigaste är gjort. Säsongspremiären på Klövberget skedde denna dag som är dagen före nyårsafton. Berget bestegs och flögs ut ifrån. Det befanns vara i utmärkt skick liksom isen framför detsamma.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Yes folks, ryktet är sant - Wesslan är tillbaka i stan!
Efter de dramatiska händelserna i oktober har vår fina vinsch varit på sjukvård långt utanför socknen. Men nu är hon tillbaka, leaner and meaner...

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Elva Fenixpiloter drar till Laragne i Frankrike

Den 5-14 juni drar 13 flygare (11 Fenix:are, 1 Cirrus:are & 1 CPS:are) till Laragne för att visa fransoserna hur man flyger skärm! Åtta av oss kommer att delta i Ozone Chabre Open. Vi rapporterar "från händelsernas centrum". Läs mer under Reportage>2008-Laragne

Skriv en kommentar (4 Kommentarer)

Rangsta i oktober 2008

Rangsta i oktober 2008En seg flyghöst har bjudit på få höjdpunkter, men en av dem var utan tvekan två fina dagar på Rangsta-hanget. Det är nog stockholmstraktens finaste hang, som dock bjuder på en betydande komplikation: man flyger över öppet vatten.

Skriv en kommentar (5 Kommentarer)

Episk smitning i Ekholmsnäsbacken

Tor i EkholmsnäsbackenDe magiska flygdagarna i Ekholmsnäsbacken avlöser varandra. Den "nya" backen är bättre än någonsin, och Ekholmsnäs befäster sin titel som juvelen i kronan bland Stockholms flygbackar. 22 maj blev en "smitardag" att minnas.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Flygfest i solen på Barkarby

Äntligen vackert väder på Barkarby! Lördagen bjöd på sol och perfekt startvind. Ett 15 tal piloter mötte upp och det flögs både på hög och högsta höjd.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Åre 2008Årets Åre-resa blev inget att tala om i generationer. Men medan årepiloterna pillade sig i naveln och väntade på bättre väder, lyckades Fenix fixa en fin flygdag mitt emellan storm och regn genom en taktisk förflyttning. För det var inte i Åre utan en bit bort, i Trillevallen söder om Undersåker som det hände.

Skriv en kommentar (2 Kommentarer)

Årets sista termik?

Jörn på väg uppDet är inte ofta man får en timmes termikflyg i slutet av september, men det är vad några lyckades med helgen 20–21 september i Härkeberga. Bra fart på marken gav 114 flyg under helgen, ibland med fyra–fem i luften samtidigt.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

I helgen 19–20 april var det, efter en bedrövlig vinter och vår med nästan fyra oflygbara månader, dags att flytta ut vinschutrustningen till Härkeberga. Trots tidvis sned vind blev det väldigt lyckat. Monstertermiken uteblev, men det puppade tillräckligt för att några skulle hålla sig uppe ett bra tag. Det blev många flyg, 70 på söndagen.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Septemberluft på Härkeberga

HöstrosMittersta helgen i september gav oss fint flygväder på Härkeberga, med molnsug, segelflyglandningar, mass-tandem, fårvallning, korvgrillning, och allmänt mys. Men meningarna gick isär om hur varmt det egentligen var.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Knökfullt på Flygpuben

Uj, uj, uj, vilken pubkväll... Vi räknade in 43 personer. All time high med nästan 10 personers marginal. Tyvärr fick ett antal stå en stund, men när alla stolar på stället e slut, ja då e dom slut.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Tjuvstart på Barkarby

Tidig BarkarbypremiärTeam 4 tjuvstartade på Barkarby sista helgen i augusti eftersom Härkeberga var upptaget denna helg. Det blev blandat väder med vind från alla håll och kanter (utom syd) och några regnskvätt, men tidvis väldigt fin flygning, även några bra termikflyg. OBS, nästa helg är vi åter på Härkeberga.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Avrostning, avrostning, avrostning!

Så här på vårkanten är vi i stort behov av avrostningsaktiviteter. Fältteam 1 bjöd upp i i dagarna två med dels en heldag på Gärdet i strålande vårsol och dels en skön backlidningssväng till Ekholmsnäsbacken på Lidingö.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Lördag på Långtora

Förväntningarna var stora när ett trettiotal skärmflygare anlände på lördagsmorgonen för att äntligen ta reda på vad de där plastraggarna på Långtora egentligen håller på med.

Skriv en kommentar (3 Kommentarer)

Säsongsavspark i solen

GärdetEfter en lång och eländig vinter med sämsta tänkbara flygväder blev det lite vårlikt sista helgen i mars. Det blåste förstås för mycket, och dessutom syd. Men på söndagen var det inte värre än att en hoper flygare från fågelklubben samlades på Gärdet.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Kåseberga 2008

HönsSommarens stora händelse – Fenixresan till Kåseberga – är nu avslutad. Läs om hur bra det var under "Reportage > 2008 Kåseberga".

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Det blev en blåsig helg och vinschningen avbröts direkt på lördagförmiddagen. Men efter två dagars korvgrillning och balansering bar till slut hanget vid Sätrastrand.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

PPC-premiär på Härkeberga

Kor på HärkebergaHalvvägs in i juni bjöd Härkeberga och Team 5 på en skön flygdag med lantliga inslag, och de första PPC-poängen började räknas in. Lördagen regnade bort, men på söndagen blev det riktigt bra, trots att det såg hotande blåsigt ut på prognoserna. I kohagen nosade nyfikna biffkor på utelandare.

Skriv en kommentar (4 Kommentarer)