Efter den starka öppningen av vintersäsongen i oktober och november inledde december med lite kymigt väder. Lördagen den 15 såg lovande ut för vinschning, med ett litet frågetecken kring eventuell dimma. Och så blev det – inte ens 100 meter i tak. Höghus, master, skorstenar, mobilkranar – alla försvann de i det vita. Så fältteamet bestämde sig för att samla massorna på Johannelund istället.

Vad gör man en dag då dimman och diset ligger i takhöjd, men vinden och vädret i övrigt får det att spritta i flygkörteln? Jo, det är ju så i Stockholm att man förr eller senare alltid återvänder till Johannelund. Det är en riktigt bra nybörjarbacke, en bra backe att testa ny utrustning i, och en närmast perfekt utbildnings­backe. Lördag 15 december 2007 fyllde den alla dessa behov. Vinden var måttlig väst men moln­basen omöjliggjorde vinschning. Fältteamet, med Christer Wahlgren i spetsen, låg inte kvar och drog sig, utan kallade till samling på Johannelund. Och det var många som kom.

Det var ett tag sedan vi hade en klubbaktivitet i Johannelundsbacken. Det var väldigt vackert väder – diset hade givit all växtlighet en vit skrud av frost. Fredrik svischar förbi ovan.

Samling på backens topp – Mats D, Andreas och Cecilia, och så fint besök från norr: British Open-segraren Larsa Jonsson. Vad tittar alla på? Jo, alla var nyfikna hur det skulle gå när Håkan L lämnat Gin och gått över till Ozone. Håkans testflyg med sin nya Ozone Mantra, alltså.

Provflyget gick bra, och sedan var det dags att byta utrustning, för Håkan går tandemkurs tillsammans med Fredrik som ska bli instruktör. Att flyga en tandemskärm är lite lurigt första gångerna. Det är VÄLDIGT mycket tyg att hålla reda på, och tungt. Kommer grejerna upp fel är det svårt att rätta till utan man måste oftast avbryta. Men både Håkan och Fredrik fick riktigt god still på flygen direkt.

johannelund5601

Det var många nya av årets nya medlemmar på plats. Smart – backglidningar är den bästa grunträningen man kan få, och dagens förhållanden var idealiska. Det var för övrigt mycket nytt tyg i backen. Till vänster ovan balanserar Björn S sin nya Gradient Golden, i moderiktig orange färg. Björn har också slagit till och köpt en ny fin sele, och det är vi många som applåderar! ;-)

 

Cecilia på väg upp, Björn S på väg ned. Är det Thomas Ö i orange vinge till höger?

 

Stefan F tillhör det "gamla gardet". I vita hjälmen en av våra nyaste (och extra sportiga) medlemmar: Jan M som utan att tveka promenerar från Skolsta till Härkeberga, och som inledde denna dag med två timmars balansering på Barkarby flygfält med start klockan 8!! (Hade solen ens gått upp då?)

 

Björn och Jörn njöt i det fina flygvädret.

 

Efter en lång dag med många flyg blev till sist dags att packa ihop vingar som kämpat tappert mot isbildning i det frusna vädret. Glöm inte att packa upp och torka tyget när ni kommer hem!

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.