Första flygningen på Härkeberga

Efter en brådstörtade flytten från Malmby flygfält, hade vi snabbt hittat två nya ställen för sommarens flygning. Vängsö var redan invigt, nu var det dags för första flygdagen på Härkeberga, det lilla flygfältet intill kyrkan med de berömda takmålningarna.

Det blev en soft start på Härkeberga. Det funkade förvånansvärt bra trots den korta banan. Björn S och H lyckades hänga kvar en stund i lätt bubblande termik, H med en elev i tandem. Men det var egentligen inte något anmärkningsvärt termikväder. Inga cumulus, och slöjor på höjd. När vinden kom igång mot slutet av dagen blev urkopplingshöjderna dock rätt anständiga. Men vi jobbar på två fronter för att förlänga banan. Under tiden har vi sänkt vinschpriset till 40 kr. 47 flyg blev det under dagen. Stor-Hasse blev så här glad när han kände på den nya utsikten:

Nere på marken gick det lugnt till. Vi hade ett gäng nya medlemmar som började vinschkurs för instruktör Björn. Bertil Ivert (konkar turkos skärm nedan) hade förberett en triangel, men det var ju varken särskilt mycket termik eller vind, vilket gav låg urkopplingshöjd. Bertil hade valt att stanna hemma den här helgen, fast det var Sverige Cup-tävling i Norge. Där försvarade Håkan Lindqvist och Peter Sjöstedt Fenix färger, och Tog sig in på 2:a resp 5:e plats i slutresultatet efter en tävling med två godkända uppgifter. Vi fick en riktig kompis på fältet också, särskilt Stor-Hasse. Den blivande skärmflygaren heter Filip och är son till Janne som vi hyr fältet av. Det blev ett riktigt flyg som passagerare tillsammans med Björn innan dagen var slut. Filip, som den observante 10-åring han är, fällde den klassiska repliken efter losskoppling: "Vad små alla är".

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.