Vängsö flygplats

Söndag 3 juni bjöd på soligt men lite blåsigt väder i Sörmland. Klarblå himmel utan moln hela dagen. Team 5 ställde upp mangrannt (teamet som aldrig sviker, teamet som nästan alltid bjuder på bra väder).

Ni vet, vi har inte världens längsta banor på Vängsö, men det finns dom som skiter i sådant och flyger långt ändå. Denna dag gjordes ett flyg till ESKILSTUNA av en ung man från Ljusdal. Redaktionen tar inte ansvar för varje juridisk aspekt av det där flyget, men långt var det, J.J.-style. Det tog Bertil tre timmar att hämta vederbörande eftersom de geografiska omständigheterna var ganska ... oklara. J.J.-style.

Viktor och Viktor på Vängsö

Vi andra puttrade runt i konvergenstermiken på åsen mellan sjöarna. En kvart här, 20 minuter där. Det var ganska många elever på plats, men dessvärre var det stökelibök i luften mest hela dagen, och några förstaflyg var inte att tänka på (Viktor & Viktor packar ihop efter en dags hårt balanserande på bilden ovan). Däremot tandem för några som inte gjort det ännu.

Bettan är vår vinsch på Vängsö, och hon tuffade på pålitligt och tappert hela dagen. Vi körde lite vinschförarutbildning också, och Folke L är nu drygt halvvägs till att bli Fenix 15:e vinschförare (och till att därmed flyga gratis, jämt). Det är mysigt på Vängsö, med fik och dusch och allt man kan vilja ha på ett flygfält.

Kom dit!

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.