Kåsebergaveckorna 2007

Stor-Hasse framför Stenarna

Finansministern skriver: Sic transit Gloria Mundi! Allt roligt har ett slut – så även tiden i Kåseberga.

Avslutningen blev lysande, torsdagen blev en sån där episk knalldag som brukar känneteckna Kåseberga. Tidig revelj, start vid stenarna åtta på morgonen och flygning till klockan arton, då botten gick ur hanget. Fem och en halv timme kvalitetshangning på en dag! Lördagen var också lysande för de som inte satt för lätt i selen. Lyftet var monstruöst – man kunde dra upp skärmen på stranden, backa några steg och lyfta på hjälmen så var man iväg!!

Lördagen bjöd också på inofficiella hang-SM; ingen Fenix hamnade på pallen i år men Fredrik500 såg till att klubben var representerad och säkrade en hedersam fjärdeplats. Var är alla andra Fenixpiloter? Dagen avlutades med en kolonn hårdspeedande Fenixpiloter på väg i hög fart några meter över vattnet tillbaka till Hammar för att hinna till traktorsläpet (nej, tunnelbana finns fortfarande inte på Österlen) som tog oss till FESTEN som avhölls i Ingelstorp. Rivjärnet underhöll och spårade som vanligt ur nån gång efter midnatt (fattar inte att två killar med dragspel och gitarr kan låta som nåt slags Death-Metal on speed..). Kanske dags att skjuta Fenixresan 2008 en vecka för att få tävlingen och festen mitt i vistelsen istället för som nu i den sista flämtande minuten.

Några dagar blåste bort men det gjorde inte så mycket eftersom det finns så mycket annat att göra – några var på Ystads Militärmuseum, några på Louisiana i Danmark. Någon ridning hann vi inte med men det får vi ta nästa gång. Och ingen ursäkt är för liten för att hoppa i bilen och fika på Glassbåten i Skillinge! Skeppshandeln i Ystad är också ett sevärt ställe om man gillar bohemiska skrotupplag med marin anknytning (finns det folk som inte gör det?!).

Uppemot 35 Fenixar passerade revy och över 170 gästnätter producerades – detta måste väl vara världsrekord i Fenix!?! Extra kul vara att det var en hel del nya ansikten som syntes och inte bara gamla getter. Själv tvingas jag konstatera att jag gärna hade varit kvar ett par veckor till. Märkligt vad snabbt man kommer in i lunken som orakad Parabum därnere. Funderar på att sälja allt, köpa ett hönsahus i Kåseberga, börja kalla mig Hönsa-Hans och gå omkring i blå overall, lantmännenkeps och stå vid vägkanten och muttra bittert på låtsasskånska (s k "hönsaskånska"), gå omkring och sparka efter puggorna och skärmflyga resten av tiden.

Vi ses i Kåseberga 2008! Eller varför inte 2007..hmm...sisten ner är en tönt.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.