Valborg i Åre 2007

I år sköt vi på resan till Åre till Valborgshelgen och hela veckan före. Påsken var ju fasansfull i Åre med storm- och orkanvindar på fjället (se prognosen längre ned). Fenixveckan bjöd på blandat väder. Några dagar var helt sagolika, medan andra var "sådär". De proffsiga "värdarna" på Skysport och Åre-klubben har dock äss i rockärmen, och ett sådant äss som drogs upp flera gånger under veckan var att hanga i Stendalen när nordvästen drar på för mycket uppe i Tväråvalvet, eller molnen ligger för lågt för att flyga däruppe. Då åker man skoter med Skysports fina passagerarsläde från Olympialiften bort till Stendalen. Under veckan var det planerat en Sverige Cup-tävling. Den kunde tyvärr inte genomföras pga dåligt väder, men det blev en väldigt bra fest istället, med folk från hela Sverige. Fenix A-lag vann den kluriga tävlingen under kvällen.

Under årets Fenix-resa till Åre firade Anslagstavlan ständiga triumfer. Klubbens ordvrängare var i högform. Vad är väl Åre-Sune jämfört med vår magiske klubbpoet Stefan Fagerholm? Och vad har egentligen tidskriften MAD att komma med jämfört med när Stor-Komiske Stor-Hasse vässar pennan (det är väl därför som den svenska upplagan numera är nedlagd). Årets Åre-reportage blir en sammanfattning av Anslagstavlans mest minnesvärda ögonblick, komplett med särskrivning och lågtysk kommatering, illustrerat med foton av Micke W, Stor-Hasse & Björn H.

 

 

Söndag 22 apr kl 03:43
BREAKING NEWS!

Fetgrisning med Sune i valvet i eftermiddags. Episkt! Är detta existensmaximum? //Finansministern

 

 

Söndag 22 apr kl 11:37
Grisfesten i Åre inne på sitt andra dygn
Det verkar som vi glada och harmoniska Stockholmare, som är kvar här hemma på trygg och säker mark har gjort ett helt rätt val. Jag pratade nyss med finans ministern. Det väller ut skärmar över humlen, några har tydligen haft fräckheten att kurva.
Själv ska jag dammsuga, tvätta och skriva bittra inlägg på div forum.
Puss och kram Stefan (På känd och trygg mark i Stockholm)

 

 

Söndag 22 apr kl 14:43
Grisfesten 2, ovanför Hummeln kan ingen höra dina skrik...
Och det blev värre, Stefan, efter att vi lagt på. Tandemkillarna tog nog igen hela budgettappet idag; har aldrig sett så mycket tandemtyg i luften samtidigt. Hr Olander förbrukade en inte föraktlig del av den återstående flygtiden i sin Ozone. Han trillade till slut ner som en ihjälfrusen sparv. Jag fick använda en Polygrip för att bända loss handtagen ur händerna på honom men han väntas tina lagom till Sune fyrar av grillen om några timmar ("..åsså tar vi rejält med ved från högen där och sen tänder vi med en jävla massa bensin... Jo."). P & K, Finansministern

Mondag 23 apr kl 10:29
Stefan
Ta ett djupt andetag och räkna vääääldigt långsamt till åtta Tim. Sen tittar du ut mot parkeringen, kanske hör du Kungs sången några minuter innan du ser bilen med tre stolta och tappra flygare.
(Definition på räkna långsamt är ca 1 tal i timmen).

Tisdag 24 apr kl 12:39
Grisfesten 3, in i dimman!
Sådärja, nu är vi lite fler i Chateaux Draklanda - trycket ökar. Bl. a. tre bistra män anlände efter att en av dem (vi kan kalla honom Kramer) hade krockat bilen. I övrigt har vi vässat framkanterna och haft rituell Prima-bränning med högtrycksdans samt konstaterat att Baretta, Kojak och Baywatch är kvalitetsunderhållning. //Finansministern

Tisdag 24 apr kl 16:30
Grisfesten 4 - mot alla odds
Jo, det blev fliegen idag - alla fick göra åtminstone ett flyg idag. Eftermiddagen blev grå och småsunkig trots att herr Olander och yours truly stannade kvar på topprestaurangen stickandes långa Voodoonålar genom vindstruten. Vi blev kvar så länge att personalen bad oss ta hand om disken. Många skärmflygarögon tindrar och kinderna är rosiga inför morgondagen då vi hoppas på flygväder igen.
//Gris-Hasse
P.S. Sune åkte ner för att sjösätta - kan ni skicka upp honom igen?

Onsdag 25 apr kl 16:46
Staffan Rolfsson

Skärmchock i Åre (eller festen fortsätter?)
Termik, Hang på 1000m och flyg för alla efter en molndimmig morgon.
Solskyddsfaktor 42 anmodas...

 

 

Onsdag 25 apr kl 17:40
Grisfesten 5 - "What a difference a day makes"

Till Robert K:
Har du tänkt på vilken skillnad det är på dagar?
Det finns dagar i slutet på november när man siter på bussen och undrar: "Vad är verkligen meningen. Vad tjänar det egentligen till?"
Det finns andra dagar när man plötsligt kommer på: "JAVISST, JA!!!!".
Klockan 16 satt jag på väg upp för fjärde gången i VM8:an och tittade på tempmätarn i varion - den visade 19 grader. Solen stod som spön i backen och jag visste ännu inte att jag skulle slå personligt i Åre med början i en halvtimme grishang på 1000m syd och fortsättning med gnetkurvning över hummeln och skogen. Alla har tokflugit idag. Stefan har döpt sin Bandit till "Korven" (oklart varför). Vi har haft en mid-air och jag fick väja för en av nödisarna - allt gick enligt skolboken och resulterade endast i en trashad Arcus och lite nödispackning - skönt!
Nej nu struntar jag i er och springer ut på Draklanda och hinkar bira med massor av flygare!!
Ta-ta!
//Hang-Hasse

Onsdag 25 apr kl 22:47
Stefan och Korven

SENASTE NYTT:
Kan bara berätta att vi ikväll har ätit upp delar av den beryktade grisen.
Gamla nyheter:
Efter ett litet uppmjuknings flyg från Röda rappet. Var vi uppe och myste på hög och högre höjd. Vi var nästan uppe på, ännu högre höjd.
Mina power stretch vantar var harmoniskt mjuka och följsamma.
Efter det var det dags för den beryktad gris hangningen som idag startade på 1000 Berg. Grisningen var väldigt harmonisk och underbar idag (som alltid).

 

 

Onsdag 25 apr kl 23:52
Fredrik Gustafsson, skysport dream team ;-)

He e som klent fölk Ni skicka hit, det är redan svart i Gula villan och klockan e int tolv än... Gris å nåra öl sedan sover de sött. Ni andra missa sjukt bra flygning idag! Tänkte bara nämna det för Er ;-)

Torsdag 26 apr kl 00:38
Party ´til you drop

Hmm...är böjd att hålla med G:son. Vi borde faktiskt skjutsa ut flygeln i poolen på Bygget och sedan bränna ned Werséns – kort sagt skämma ut oss. Just nu känns det som att vi håller på att skaffa oss dåligt rykte i Åre.

 

 

 

 

Lördag 28 apr kl 22:27
Grisfesten 6: Oj vilket party

Stendalen rockade idag, och även Valvet framåt kvällen för dem med tålamod. Fin fest på kvällen, dessförinnan vann Fredrik balanseringstävlingen.

 

 

Söndag 29 apr kl 22:36
Grisfesten 7: Det är på riktigt nu, Svenne

Fokuseringsdag idag, efter de hårda balanseringstävlingarna etc. igår. Ridning på Islandshästar för en del av gänget. Resten åkte till Norge och fick flyga, ryktas det(vi andra fick rykta hästpäls:-). Bokstavlig Grisfest ikväll på Skysportverandan med tunga intelligens- och färdighetstävlingar med deltagare från hela ParaSverige som självklart vanns av ett tungt Fenixdominerat lag (Malin, Fredrik, Pontus, Nina, Kent, Yours Truly, Presidenten, Beatrix och säkert nån till). Champagnesprutning och gamman!! Stefan myser i sina PowerStretchvantar och vi ser fram mot flax imorrn
//Finansministern

 

 

Måndag 30 apr kl 20:52
Stefan

Grisningen nåde i dag allra högsta höjd. Det grirsades högt, lågt, brett, mjukt och brutalt. Man skulle kunna säga att det var episkt. Jag noterade dock att det bara var jag och någon mer som nåde draklanda. Det finns bara en förklaring POWER STRETCH.

 

 

Tisdag 1 maj kl 11:17
Valborgsgrisfesten 8: "We Shall Return"
De sista kvarvarande var igår ute och försökte ta sig igenom både mat- och drickamenyerna på "Twins", den nya krogen inne i Åre(eventuella samband med webkamerans nya djärva bildvinkel dementeras). Föreslår härmed att vi införlivar den bland våra stamlokus! Innan dess var det, som rapporterats, ännu mer harmonisk grisning i Stendalen (tack till Lars H. som agerade skoterburen S:t Bernardshund och nosade upp flygare som på slutet låg nedfallna som snöripor över fjället). På slutet ökade vinden samtidigt som molnbasen kröp ner så vi ploppade fram ur molnet växelvis som de där figurerna på Grönan som man ska banka ned med en klubba. Plötsligt dök Stefan upp ur molnen i min döda vinkel med sina dubbelmonterade potatiskanoner riktade mot mig och jag fick nödlanda med trashad broms. I vilket fall: Tack till alla Åreflygare för fantastiska arrangemang(vem visste att Tibbe och Lars var en sådan dubbelpiano-act), tack "Lisa & Marie". Fin flygning har vi fått (7 timmar i min bok). Nu släcker vi och tar flaggan med oss.
Signing off for the Åreflygers,
//Hans E.

Fredag 4 maj kl 11:36
Stefan
Efter Åre vistelsen saknar även jag
Väska med full med
500 och 1000 kr´s sedlar.
Handgranat Modell 1922
Luva i lent och mjukt power stretch material.
kalle anka nr 5, 1994
Min fina Åre mössa har dock kommit till rätta efter en fantastisk insats av F500, Grosshandlaren, S-H, och Hasse 100000. Stort tack för hjälpen.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.