Fin februarihelg på Barkarby

Efter eländigt väder hela hösten var det äntligen dags. 10–11 februari fixade team 1 en kalasfin hel på Barkarby med över 90 flyg flyg. Läs deras egen rapport.

Lördag: Ja det blev onekligen en kanondag på Barkarby idag! Vi var igång vid halv 11 och körde på fram till 16. 52 drag på 22 piloter blev facit. Några fick smaka på den första termiken för året. Mats grejade styvt 20 minuter på ett flyg. Christer drog på årets första distans till Tensta och Ola kan numera titulera sig som bogseroperatör efter 30 kanondrag på vinschen. Tack Tim för ditt inhopp på vinschen så att även jag fick till ett flyg. Hur som helst, denna dag behövde vi verkligen efter en riktigt bedrövlig höst/vinter. Kul att så många masade sig ut! Vänder det nu måntro?! Hursomhelst, det ser inte helt tokigt ut för morgondagen heller. Tanken är att vi kör en repris med start klockan 10. Lyssna av svararen imorgon bitti vid 8-snåret för säkerhets skull.

Söndag: Efter en kall och litet grå morgon med låg molnbas fick vi sen en perfekt dag. Ett 20-tal piloter fick idag ihop ca 40 flyg under klarblå himmel, strålande solsken och perfekt startvind. Totalt blev det 92 flyg på två dagar. Brommatornet gav oss 450 m i "tak" båda dagarna vilket det krävdes koll på varion för att hålla. Många hade lätt kunnat komma ännu högre. Alla är vi väl litet ringrostiga efter den miserabla hösten/vintern men det var kul att se att så många både gamla och nya piloter tog chansen att bättra på flygtrimmet. Fredrik, Ola, Ray och Björn tackar för sig. Den magnifika utsikten över Stockholm med Globen i bakgrunden i mitt eget och helgens allra sista flyg i solnedgången sitter kvar på näthinnan ett tag framöver.

Htor-Hasses fötter över Barkarby och Akalla. Lägg märke till Kista Science Tower uppe t h. [skärmflyg paragliding]

Stor-Hasse fotograferade sina skor.

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.