Blåsigt värre

Det blev en blåsig helg 28–29 januari. Inga flyg att skriva hem om, men full fart med markträning i vackert väder.

Lördagen. Det bidde inget Barkarby idag. Robban som wind dummy, premiärflög sin nya DHV2:a, och fick anledning att testa hela fartregistret ;-) 70 % speed för att överhuvudtaget börja ta sig framåt. Först under 150 meter var det ok. Istället blev det Johannelund. Åtminstone 15 piloter var på plats i den inte på marken alltför starka vinden. Rejält skiktat alltså. Två av våra nyaste medlemmar, Jill och Gunnar, var oxå på plats för att lufta sina nya prassliga skärmar, välkomna! Biggles-Olle satt (sitter?) på Klövberget för att invänta vinden. Prognosen sa ökande så vi håller tummarna att han fick/får komma i luften. Olle kör ju som bekant med pannlampa och kan mycket väl vara kvar ännu ;-)

Söndagen. Idag var det en fin dag ute på Klövberget, dock utan flygning för alla utom Christian G. som gjorde ett nerflyg från nordstarten. Förhållandena var allt annat än ideala med bitvis kraftig och byig vind. Regnväder och regnbåge kunde ses över stan, dock inte på Klövberget som badade i strålande sol. Mot eftermiddagen la det sig en aning men istället vred det hela mot nord. 8 piloter knatade då ut på isen och övade balansering (läs draggning ;-).
Skitkul och nyttigt! ;-) Hille drog en repa med skridskorna men underlaget var inte idealt med några centimeter snö. Hursomhelst, en skön helg med mycket frisk luft, många nya skärmar och social gemenskap. Vedugnspizza fick avsluta helgen! Tack till Robert och Heléne som anmälde sig som förstärkning till helgens fältteam.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.