Fågelshow på Malmby

Det blev drygt 120 flyg under denna septemberhelg, och då blåste ändå söndagskvällen bort. På söndagen var det hela 32 piloter i startloggen, och tillsammans med familjer och hang-arounds var det otroligt mycket folk på starten.

malmby 531

Skärmflygskolan hälsade på och gjorde några flyg också, de använder oss som "entreprenör" ibland när de har enstaka elever som ska skolas. Trots det stora antalet piloter gick det ganska raskt. Alla startar så bra numera att det flyter fint på starten utan avbrott. Några hann med fem flyg eller mer.

malmby 505

Vi var fyra som sov över på Skäggesta på lördagkvällen. Vi tycker det är ett underskattat sätt att göra helgen till en "minisemester". Vi har uttömt, tycker vi, förhoppningarna om gastronomiska upplevelser i Åkers Styckebruk, så under sommaren har det istället varit Västerviken i Strängnäs som stått för mat och underhållning. Både Riva och greken där är väldigt bra (men igår satt vi för första gången inomhus). Efteråt var vi på bartömning på barpråmen framför restaurang Riva. Strängnäs rockar! Tack Robban som körde.

Underhållning förresten, den stod fåglarna för denna helg. Ett stort flyttstreck med femtiotalet tranor gick in i en blåsa rakt över fältet på lördagen och började kurva. Och efter någon minut kom en mindre block, rätt ut ur ett moln. Det var ... "breathtaking". Men tran-gäng två hade läst på väjningsreglerna i FoD, och accepterade utan att knota den kurvningsriktning som gäng ett valt. Så nu hade vi nästan hundra kacklande tranor snurrande över Malmby som en stor getingsvärm. Vi trodde knappt varken ögon eller öron. Efter ett par hundra meters höjdvinst fortsatte tranorna söderut.

malmby tranor

Även våra "resident ormvråkar" bjöd på show. Nu börjar de bli så vana vid oss och orädda att de bränner tvärs över start och vinsch och hänger på bara 20 meters avstånd från oss i sin jakt på godsaker i sädesfälten. Vi svarar med visslingar och en applåd när de kniper något litet råttdjur. Möjligtvis tycker vi att det är onödigt och lite fräckt av dem att "imponera" med ständiga "low saves", dvs att glida in och plocka blåsor på 3 meters höjd och sedan cirkla upp i stratosfären utan att vicka på en fjäder. Man ska ha en en gammal stövel redo att kasta på dem vid nästa "low save"...

Övrigt att notera är att Johan Wallström blev klar som vinschförare, och meddetsamma ingav stort förtroende. Vi kan nu förverkliga ett mål vi länge haft: två aktiva vinschförare i varje fältteam.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.