2005

Gärdet en söndag i oktober

Gärdet i oktober 2005Det är ont om sydhang i Stockholm. När det blåser frisk sydvind kan vi inte flyga på Barkarby eftersom vi då driver in över startbanan i vinschningarna. Men det finns ett ställe som funkar på sydvind. Det blir inga långa flyg, men skojfaktorn är ibland hysterisk. Söndagen 2 oktober var ännu en varm dag denna långa ljumma brittsommar. Fältteam 2 kallade till flygning på GÄRDET vid den lilla backen vid Kampementsbadet, mitt emot Filmhuset. Och det blev riktigt trångt i backen.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fågelshow på Malmby

malmby sep05 introDet blev drygt 120 flyg under denna septemberhelg, och då blåste ändå söndagskvällen bort. På söndagen var det hela 32 piloter i startloggen, och tillsammans med familjer och hang-arounds var det otroligt mycket folk på starten.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Lördagen den 11 juni skulle bli en städ- och arbetsdag på Malmby. Vi skulle röja sly och jämna till grässtripen på några ställen. Jobbet blev faktiskt gjort, men det var något helt annat som blev "huvudnumret" för dagen. När vi kom till Malmby förstod vi att något var galet, för Bettan (vår B-vinsch) var redan utdragen.  Sedan såg vi att containrarna var uppbrutna, och all vår utrustning, utom gamla vinschen Bettan, var stulet.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Däckrök och fågelkontakt

Malmby i aug 2005Trots dålig prognos och att de andra klubbarna ställde in flygningen, så var Fenix igång tidigt bägge dagarna, och det blev totalt 132 flyg under helgen, utan avbrott. Det var många streck med ringar i startloggen, dvs koden för gratisflyg. Dels var det många som passerade gränsen för maxtaxan, fem flyg, och dessutom var många vinschförare på plats och flög. Det var fem–sex vinschförare på plats bägge dagarna, och besökare från Örebro-klubben suckade av blandad beundran och avundsjuka.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Mälarcupen 2005

Mälarcupen 2005Dags igen för Mälarcupen, skärmflygtävlingen som genomförs på Fenix och Cirrus flygfält Malmby och Tärna. Vilket fält vi väljer beror på hur vinden blåser. Hittills har det alltid blivit åtminstone en tävlingsdag på endera fältet, vilket är kul eftersom bägge klubbarna då kan visa upp sina hemmafält. Detta år förlades första tävlingsdagen, torsdag 5 maj, till Malmby eftersom det blåste nordlig vind.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix hangsemester i Skåne 2005

Trångt i luften vid HammarFenix skånesemester 2005 blev en stor succé. Det var ganska blandat väder, och blev inte flygning alla dagar, men alla kom i luften och fick flyga sig trötta. Alla elever på hangkursen blev klara. Det var fullt till taknocken i vår lägenhet och alla verkade trivas utmärkt. Årets specialäventyr blev bland annat en spännande hangtävling, och en lyckad utflykt till Hovs Hallar.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Påsk i Åre

are05 introÅrets Åre-resa blev lite annorlunda eftersom den tidiga påsken gjorde att vi förlade den "officiella" resan till veckan efter påsk. Men många var på plats redan vecka före, och några stannade i två veckor. Det blev tidvis fantastisk flygning, och inte särskilt många dagar bjöd på otjänligt väder.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Mustanger på Malmby

Mustanger på MalmbyEn av finesserna med Malmby flygfält är att vi kan dela det med andra akriviteter. Några gånger om året är det streetrace, och den här gången var det bland andra Mustang-klubben som ställde upp för start, samtidigt som vi steg till väders på gräset intill. Vinden var kanska frisk, med grymma releasehöjder – över 700 meter som mest.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fenix uppvaktar indrottsborgarrådet

Den 29 mars besökte Fenix Stockholms stad för en diskussion om den hotande exploateringen vid Johannelund. Vi blev mottagna av idrottsborgarrådet Py Börjesson och planeringschefen på idrottsförvaltningen Åke Roxberger. Det framgick att planerna för bostadsbyggande snarast har utökats sedan de kom till vår kännedom. Backen kommer om några år att förstöras för flygning i rak västlig riktning. Åt nordväst kommer man fortfarande att kunna flyga.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Artikeln om inbrottet på Malmby kom i tidningen, med bild på framsidan och information om hittelönen, på måndagen. Halv nio samma morgonen ringde Polisen till ordförande Björn. Vinschen hade hittats i Strängnäs, vid ett känt tillhåll för stäldgods vid den gamla bensinmacken i Ärja, mellan Malmby och Mariefred. Hurra!

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Flyga på vatten

SkridskorEfter några dagars töväder var landningen framför Klövberget otjänlig. Istället drog ett gäng skärmflygare ut på isen med skridskor under fötterna. Seriöst inte bara med isdubbar och räddningslinor, utan även med gps-tracklogg och kameror. Resultatet lev en sagolik tur från Flemmingsbergs pendeltågsstation via Orlången, Magelungen, Drevviken osv ända till Järlasjön och Nacka-Finntorp.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)