Nya vinchen på plats

Lördagen 7 juni tog vi vår nya vinsch av modell Wesselman 3 i drift. Det var ett fasligt blåsande hela dagen, så vinchningen fick inskränka sig till "torr-sim", dvs öva handgreppen med moppen i rollen som pilot. På söndagen var det bättre väder, och ett 20-tal flyg gjordes.

Nya vinschen

Efter en längre tids sökande och förhandlande har klubben köpt en ny vinsch som kommer att kallas "Wesslan". Vår gamla vinsch fungarar i och för sig bra, men den är i grunden ett hembygge av ganska enkl modell, med de för och nackdelar som det medför. Gamla vinschen "Bettan" har dragits med ganska höga kostnader för underhåll och reparationer, vilket vi nu hoppas få en ändring på om vår huvudvinsch är ett mer proffsigt bygge. Bettan komer vi att ha i reserv och som förstärkning under intensiva dagar och till exempel under Mälarcupen. Med två vinschar och två startbanor på Malmby kommer vi att få en ruskig kapacitet.

Ovan poserar Wesslan tillsammans med Björn Svedemar, Conny Lagestrand och Tobias Byron.

Det är alltså vinscharnas "Rolls Royce", Wessels Winch 3, som vi har köpt. Det är en hydraulisk vinsch som är beprövad, säker och lättanvänd. Överföringen av kraft sker via drivremmar och kraftiga elektromagneter, som tillsammans med en automatväxelkonverterger önskad dragkraft oavsett vindlast.

Köp av ny vinsch har funnits högt på klubbens agenda i flera år, och nu när tillfället kom var det skönt att kunna slå till. Vi har köpt den av Skärmflygskolan som lagt ned verksamheten, till ett pris av 160 tusen kronor. En bra slant som vi har sparat ihop genom åren.

Vi har dock redan upptäckt en del slitna delar på vinschen, bland annat är en bromsskiva skev. Detta kommer att åtärdas omgående.

 

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.