Tjejdag på Barkarby

Tjejdagen på Barkarby 19 oktober blev en fantastisk succé. Efter att Robert Krol som dagens ende singelpilot flög winddummy var det tjejtandem för hela slanten. Ett lämmeltåg av besökare promenerade längs startstripen till starten som för dagen var förlagd till banans västra ände. Totalt räknade vi in 42 tjejer som flög tandem till bara priset för ett pilotvinschdrag. Flera av dem ville bums lära sig flyga.

Tjejdag på Barkarby

På bilden pustar organisatörerna Maria Mannerstråle och Johanna Bergström ut i solnedgången. Pustade ut gjorde också tandempiloterna Björn och Urban och inhopparen Tove efter mycket spring i noll- och backvind, och de förträffliga vinschförarna Johan och Henrik som med säker spakföring såg till att vi nådde nästan 300 meters höjd trots de ohjälpsamma vindförhållandena. Diverse assistenter på marken hjälpte, tillsammans med det underbara vädret, till att göra dagen till n riktig fest, bland dem Peter vid grillen, Lennart vid filmkameran, Robert på moppen och många andra. Det talas redan om en ny tjejtandemdag till våren.

Tjejdag på Barkarby
Kolla Lennarts kortfilm (RealPlayer 3,1 Mb)

Trots en våldsam fest på lördagkvällen skakade vi ihop ett fältteam även på söndagen, då vädret tvärtemot alla tidigare prognoser var helt strålande. Kan ni tänka er att flera piloter, anförda av Håkan Lindqvist, kurvade termik ett bra tag på eftermiddagen. Olle Gustavsson plockade vad som får förmodas vara årets allra sista blåsa – när det snart är november! Man får nypa sig i armen! Vintersäsongen på Barkarby har aldrig börjat så här bra!

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.