2002

Klövberget revisited

KlövbergetDet brukar heta att Gesunda är Stockholms närmsta berg. Vi får nog skriva om kartan lite grann, för Stockholms närmsta berg ligger inte längre vid Siljan, utan vid Kalvfjärden i Tyresö. 73 meter höga Klövberget är återerövrat efter många år i glömska.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Tjejdag på Barkarby

Tjejdag på BarkarbyTjejdagen på Barkarby 19 oktober blev en fantastisk succé. Efter att Robert Krol som dagens ende singelpilot flög winddummy var det tjejtandem för hela slanten. Ett lämmeltåg av besökare promenerade längs startstripen till starten som för dagen var förlagd till banans västra ände. Totalt räknade vi in 42 tjejer som flög tandem till bara priset för ett pilotvinschdrag. Flera av dem ville bums lära sig flyga.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Med en flygande matta

shiraz introHemma igen efter 16 år. Efter 16 år återser Javid Koshnoodi sin hembygds runda kullar. Från ovan, för flyggrejerna är självklart med i bagaget.

Skriv en kommentar (1 Kommentar)

Alerta flygare i luften över skånsk kust

kaseberga02 introTrots tidvis kulet väder blev det en mycket lyckad hangresa till Kåseberga för femtontalet Fenix-medlemmar. Det var lågtrycksväder till en början, men vi var alerta på vädrets växlingar och utnyttjade varje möjlighet.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Mälarcupen 2002

malarcup02 introDet blev äntligen "hemmaseger" och flera topplaceringar för Cirrus i tävlingen som klubben startade för två år sedan, och som sedan i fjol arrangeras tillsammans med Fenix.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Säsongspremiär på Malmby

MalmbypremiärDet blev säsongspremiär på Malmby i helgen 13–14 april, trots en skeptisk väderprognos. Flygning två dagar med övernattning på Skäggesta vandrarhem efter middag i Mariefred. Söndagen avslutades med korvgrillning på startbanan.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Fin säsongsavslutning på Barkarby

barkarby 0204 introHelgen 6–7 april hade vi säsongsavslutning på Barkarby. Det blev bästa flygvädret på hela vintern (som nu blivit vår).

Skriv en kommentar (0 Kommentar)

Ännu en hangresa till Brahehus

Hanga på Brahehus Ännu en lyckad resa till Vättern. Vi har haft tur denna vinter – eller är det så att vi börjar bli skickliga på att bedöma väderprognoserna? Att det var läge för Brahehus och Gränna syntes på väderkartorna redan i början av veckan. Västnordvästliga vindar över hela södra Sverige betyder bara en sak: Packa bilen, tanka, kör.

Skriv en kommentar (0 Kommentar)