Marek är död

marek hornatovski

En av Fenix allra första medlemmar, en av de bästa piloterna, och en av de allra mest underbara och generösa kamraterna, Marek Hornatowski, gick ur tiden på morgonen den 13 november, några dagar före sin 51:a födelsedag.

Det var inget missöde med flygning, muskelbåtar eller japanska roadsters som tog honom, utan en lömsk magcancer. Marek var med i Spanien i september (där bilden ovan också är tagen), och att något var fel märkte vi som kände honom väl — Marek var inte lika partysugen som vanligt utan låg mest och läste på kvällarna. Några fina flyg fick han dock till, trots att magen värkte, och vår allra sista flygdag tillsammans blev över La Herradura i en skön hangbris.

Hemma i Sverige, och några undersökningar senare, förstod vi att vi gjort vår sista resa tillsammans i den här världen. På slutet gick det väldigt fort. Jag hann inte ens be honom hålla ett bra fönsterbord på andra sidan, men det gör han nog ändå — om jag känner honom rätt står det kalla öl på bordet när vi andra kommer efter. Till dess får vi kompisar leva på underbara minnen av Marek från Spanien, Sydafrika, Mexiko, Frankrike, Gesunda, Hammar och andra flygställen i Sverige och utomlands, och förstås: Mareks "andra vardagsrum" på Restaurang J i Nacka Strand.

En älskad vän är död.

Björn Hårdstedt

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.