Tjejer på glid

Maria Skoglund och Cathis Olsson i Fenix styrelse kom med en utmärkt idé: För att få kvinnliga piloter att fortsätta med sporten ordnar vi en särskild träff där tjejer kan umgås under lite mer avslappnade former än det blir med testosteronstinna flygpojkar i omgivningen. Det här gör man mycket inom motorcykelklubbarna.

tjej04

Sagt och gjort, vi började med en backglidningsdag. Nordan var pålitlig denna vinter, så Tenstamassivets mjuka rullande gräskullar var ett självklart val. 24 april blev det av.

tjej08

Det blev väldigt lyckat, dels för att vädret blev perfekt (efter en veckas regn och blåst) och dels för att många tjejer i precis den målgrupp vi sökte, och från flera olika klubbar, dök upp. Alltså kvinnliga piloter som inte flugit särskilt mycket sedan de fick licens. Några av Fenix erfarna funktionärer fanns på plats och hjälpte till med instruktion, och en låneskärm fanns till förfogande för dem som inte hade egen. De flesta gjorde uppåt tio flyg eller mer, och det var riktigt skoj. Det känns som om vi räddade kvar ett antal tjejer i sporten.

tjej09

 tjej03

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.