Premiär på Barkarby flygfält

Nu är vi igång på vårt nya vinterflygfält. Som ett resultat av trevligt bemötande från Barkarby Flygklubb har Barkarby flygfält blivit vår nya bas under vinterhalvåret.

barkarby 19

Söndagen 5 december kom vi igång på allvar på vårt nya vinterfält Barkarby. Efter att ha värmt upp diverse stelfrusna fordon gick Dyk-Micke i luften som förste pilot exakt klockan 12. Totalt hann vi med ett drygt dussin flyg i strålande sol. Lasse Myrgård flög ända bort till Akalla och (nästan) tillbaka, och Fenix förste ordförande Jonny kom på besök och flög. Några av oss värmde sig efteråt i flygklubbens fik med kaffe och våfflor.

Kolla video från premiärdagen (mpg 8 Mb)

barkarbyfilm99

Det allra första luftskuttet på Barkarby gjordes tre veckor tidiare, lördags på Barkarby, inför storpublik. Barkarby Flygklubbs motorflygare satt i restaurangen, och kunde storögt konstaterade att en sån där tygtrasa "faktiskt går att styra". Tyvärr fick vi avbryta efter två flyg, trots att många hade skärmarna med sig, för det visade sig ligga fler gamla militära installationer gömda i gräset än vi kunnat förutse. Linan fastnade i marken under bägge provflygen, vilket gav tjänstgörande "krasch test dummy" en del att göra både på väg upp och ned. På söndagen gjorde vi en ordentlig inventering tillsammans med våra nya hängflygande medlemmar, och har nu täckt över allt vasst och hårt på landningsstrippen. Vinschen verkade fungera bra, även om vinden var lite lurig.

Veckorna efter provflygningen blev det ingen flygning, för molnbasen låg ungefär på 30 meter. Däremot fick vi en massa gjort på fältet. Vi fixade en hangar som vi kan ställa grejerna i, och så flyttade vi ett stängsel och gjorde klar vår flygstripp.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.