Lucia i Sälen

salen99 1

Fenix traditionella luciaresan till Sälen blev jättelyckad i år igen. Över 30 medlemmar följde med. Vädergudarna i Dalafjällen gillar oss, och bjöd som vanligt på en bra flygdag. I år var det på lördagen som vi flög. På söndagen blåste det apa, och vi åkte hem redan på förmidddagen, Skönt att komma hem i tid.

Vädret var alltså riktigt bra på lördagen. Till en början nollvind och bra tillfälle att träna säkra framåtstarter. Henrik Collin var dagens entusiast med hela sju flyg från Väggens topp. De flesta gjorde minst fyra flyg. Många kompletterade bergsbehörighet. Instruktörerna frös om fötterna. Det var n ä s t a n hangbart på eftermiddagen.

salen99 2

I bakgrunden på översta bilden syns nedfarterna i Tandådalen. Vädret var så klart att man tydligt såg Trysilfjällen i Norge på andra sidan berget.

Det var nollvind på starten större delen av dagen, så det gavs bra tillfälle att få hyfs på säkra framåtstarter. De få som kraschade slog sig inte så farligt, för även om det är väldigt brant framför starten är det mjukt i den tjocka snön. Det jobbiga är att kravla upp till starten igen!

salen99 3

Solen kommer bakifrån, och orkar inte över kanten ned till skärmflygstarten vid den här tiden på året. Vill man ha sol på näsan får man åka någon annanstans.

salen99 4

Landningen ligger rakt nedanför Väggen, och är stor och fin. Man ska se upp för några liftvajrar bara.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.