Första varma vårdagen

Äntligen lite vårväder, 21 mars 1999. Det var lerigt och geggigt som vanligt denna tid på året, men efter ett tag sprack molnen upp och det blev riktigt skönt.

Innan molnen lättade prövade vi lite IFR-flygning med gps-utrustade piloter. En av piloterna, en tidigare hög funktionär i klubben med vass sax, var försvunnen en bra stund, och vi undrade om han flugit vilse. Men rätt vad det var kom han utskjuten ur bomullen i en djärv spiral nästan rakt över landningen.

tveta9903.01

Björn var inlånad vinschförare till fältteam 7, men nu behövs inte det längre, eftersom Martin (till vänster) är klar och godkänd. Oliver är halvvägs med vinschutbildningen också. Kolla på marken – det var så lerigt att vi fick lägga ut halm för att inte sjunka ned till vristerna!

tveta9903.03

Fullt pådrag på starten. Skolan var igång med nya elever, och några nya medlemmar som bytt från andra klubbar gjorde sina första flyg på fältet.

tveta9903.04

Sist av allt tvättade vi hela maskinparken. Det finns nu hinkar och svampar, och så stannar man bredvid gamla kvarnen och hämtar vatten i bäcken. Låt oss göra det till en god vana att alltod lämna ifrån oss rena vinschar och ren moppe. Det tar inte många minuter.

tveta9903.02

Kirsi körde omväxlande moppe och stod startledare. Moppen har fått en ny dragbom som Björn Norder har fixat.

Det går jättebra att dra ut vinscharna på fältet med moppen. Däremot ska man inte dra vinschar med moppen på asfalt eller allmän väg i onödan, det sliter för mycket.

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.