Första klubbresan till Österlen

ravlunda1

Blåsig och blöt flyghelg på Österlen – det första försöket med klubbresa till Skåne i maj 1999.

Två tappra (dumdristiga?) flygare kastade sig in i bilen för att dra ner till Skåne, mitt i maj 1999. Att det eventuellt ska bli lite dåligt väder stoppade inte dessa två.

Efter att ha kört den korta sträckan ned till Skåne lyckades vi med konststycket att passera Vik (ett samhälle med fyra urinvånare) och inte upptäcka det förrän 5 km senare i Simrishamn. Efter att ha antastat en tant med hund och letat efter en alldeles speciell äppelodling bland hundra andra kom vi fram till Lasse Myrgårds landställe. Lasse såg minst sagt lite förvånad ut när vi kom. Enligt honom var det inställt pga dåligt väder men vi fattade inget. Det blåste ju bara 10 m/s och spöregnade. Enligt egna erfarenheter så kan man aldrig lita på en väderprognos.

Lasse hade bullat upp med öl, vin och ostar. Där satt vi till långt in på natten och hörde hur vinden ven runt husknuten och regnet smattrade på rutorna men humöret var på topp.

Morgonen kom och SOLEN sken. HA HA, det här kommer bli kanon. Frukost och sedan iväg till Hammars backar. Väl uppe vid hanget anslöt sig Fenix-medlemmen Håkan Canestam till vår tappra skara. Håkan plockade fram vindmätaren som visade på endast 4,2 m/s. Tyvärr så ökade inte vindstyrkan utan det gick åt andra hållet istället. Efter några timmars beende till vädergudarna utan att ha fått något gehör för våra klagorop så gav vi oss iväg till Ale Stenar. Lite sightseeing är aldrig fel.

Skam den som ger tyckte vi och gav oss iväg mot Ravlunda. På vägen till hanget stötte vi på skånska myskoxar. Väl framme vid hanget så rullade tät dimma in från havet. Det blåste dock perfekt, så vi var inte ensamma utan bland Andra Pierre från Sky Adventures var på plats.

ravlunda4

Lasse Myrgård korades till dagens mås. Han var uppe minst en timme. Undertecknade kämpade på men fick inte riktigt lika mycket tid i luften som Lasse Mås. Ravlunda var ett perfekt ställe för nybörjare. Bakom hanget är det helt platt, och det finns en strand nedanför som det går att landa på (till skillnad mot till exempel Elmia). Nedan är det Lena som startar där Pekka just flugit ut.

ravlunda5

Pekka på väg ut över Östersjön.

ravlunda7
ravlunda2

Myrgård gör sig redo, ovan, och i luften, nedan.

ravlunda3

Lasse Mås rules, OK?!

ravlunda8
Efter några timmars kämpande i dimman med en dyblöt skärm var det dags att packa ihop och sätta sig nöjd och glad i bilen för att åka hem. Vi som var med tycker att det var en bra flyghelg och kommer gärna tillbaka. Tråkigt att det var så dålig upplutning från klubbens medlemmar. Men nästa gång kanske det är fler som vågar trotsa vädrets makter för att få flyga på de fina hang som finns på Österlen.
Du har inte behörighet att skriva kommentarer.