Fenix höstresa 2019 till Solkusten

På begäran blir det åter en höstresa 2019, och denna gång till Spanien 15-22 september. Vi återvänder till Hotel California i Almuñecar, strax öster om Malaga. Fin flygning och mysigt boende. En genuin spansk småstad att flanera i på kvällarna. Allt är bokat, flygbiljetterna är köpta. Nu behöver vi bara din anmälan. Senast vi reste till Hotel California blev resan fullbokad på några dagar.

Efter ett par år utan höstresa, pga. sviktande intresse, är det dags igen. Många har hört av sig med önskemål, och en ny generation medlemmar vill ut och resa med klubben. Det är klart vi grejar det. Och vi åker till spanska solkusten. Det var faktiskt där allt började.

I Almuñecar öster om Malaga driver den belgiske skärmflyginstruktören (har både brittisk och spansk instruktörslicens) Dirk Bormans tillsammans med sin brittiska fru Tracy HOTEL CALIFORNIA. Det är ett mysigt pensionat helt inriktat på skärmflygning. Man bor jättefräscht. Det finns möjlighet till mat på pensionatet eller på stan. En skön bar för after-flight. Bra frukost och möjlighet till lunchpaket. Flygningen sker i bergen runt Almuñecar, i Granada vid foten till den mäktiga Sierra Nevada-kedjan, eller så hangar man sig trasig vid kusten, där snälla lävågor ibland kan skicka oss många hundra meter upp över öppet hav. Bilden ovan är från La Herradura som är ett sådant hang. Man landar på stranden och tar ett bad.

Om man vill ta ledigt från flygningen någon dag så finns flera spännande turistmål att besöka, t.ex. grottorna i Nerja och det moriska palatset i Alhambra. Och bara att strosa i Almuñecar, en stad som byggts och befolkats av tre högkulturer: fenicierna, morerna och castillanarna, besöka dess fästning (och kanske dess nudiststrand) kan ta en dag eller två.

Det finns ett reportage från Fenix besök på Hotel California 2014.

Avresa sker från Arlanda vid lunchtid sön 15 september, och vi tar flyget tillbaka från Malaga söndag eftermiddag 22 september. Realistiskt sett ger det sex flygdagar.

Den här resan är lämplig för dig som är lägst Pilot 1 med berg- och hangbehörighet, och som är i bra flygtrim. Flygningen är generellt ganska okomplicerad. En av landningarna kan vara lite spännande om det är termiskt, och det är en bra idé att träna pricklandning under sommaren om man vet med sig att man ibland hamnar fel. Flygområdet bjuder inte på några monsterdistanser, men utmanande teknisk flygning som är väldigt rolig, med möjlighet till väldefinierade uppgifter. Dirk coachar och ger oss bra briefing på alla flygställen. Han är lugn och säkerhetsmedveten och en skicklig pilot.

Priset för den här resan blir hanterbart. Vi har varit tidigt ute och köpt flygbiljetter med SAS. Flyget går direkt till och från Malaga och ditt pris för biljetten är 3 500 kronor. Eftersom vi reser med SAS sportavtal ingår två incheckade bagage om vardera 23 kg i priset, och det går att ändra biljetten om något oförutsett skulle hända. För boende i dubbelrum med frukost, guidning och alla transporter (exkl bränsle) betalar vi 570 euro, av vilket 100 euro betalas i förväg som en handpenning. 

Vi har redan köpt 16 flygbiljetter, och det är också så många som ryms i hotell och bilar.

Anmälan gör i två steg. Först betalar du flygbiljetten 3 500 kronor till Fenix plusgiro 92 28 75-0, och meddelar oss på klubbens adress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Om det finns platser kvar (inbetalningsdatum avgör turordning) blir du då bekräftad som deltagare, om det inte finns frågetecken kring din flygerfarenhet. Vi förbehåller oss nämligen rätten att avgöra vilka som är lämpliga att följa med på denna resa, för att förebygga olyckstillbud (om du är osäker, ring gärna Björn Hårdstedt för "konsultation"). I ditt bekräftelsemejl finns instruktioner för hur och när du betalar handpenning på boendet. 

Det här blir en kanonresa. Anmälan öppnar NU. 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.