Bli medlem!

Skärmflygning är en underbar äventyrssport, full av både action och naturupplevelser. Om du tänker ta din flygning på allvar, och vill utvecklas tillsammans med klubbkompisar som är lika kompetenta som roliga, då har du hittat rätt. Fenix är klubben för dig.

Vi är nämligen den bästa klubben för dig som är nybliven skärmflygare, och troligen för övriga också. Kaxigt? Jo, men så har vi också växt från att vara den lilla uppstickaren till att vara en av landets allra största klubbar, med flest aktiviteter och flest och bäst utbildade funktionärer. Vi är kommersiellt obundna, med en egen utbildningsverksamhet. Fenix försöker hålla ett av våra vinschfält igång även under vinterhalvåret. Varje helg året runt planerar våra fältteam flygaktiviteter, och står redo på ett flygställe om inte en mindre naturkatastrof inträffar. Vi stänger aldrig!

Vi satsar också starkt på säkerhet och kompetens, med en drifthandbok, återkommande utbildning av funktionärerna och en säkerhetspolicy som verkligen betyder något.

Du kan välja att vara passiv medlem som bara kommer och flyger, eller aktiv medlem som är med och utbildar dig till funktionär. I det senare fallet drar du fördel av vårt faddersystem som kommer på köpet för funktionärer. Eller så väljer du någonting mitt emellan, du är lika välkommen. Också om du inte är medlem är du välkommen, men betalar då mer för vinschdragen.

Du som redan är medlem i en klubb, men vill byta till Fenix: betala avgifter enligt nedan, och maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med alla dina personuppgifter!

Vad du får för medlemsavgiften

Medlemsavgiften i Fenix är fn. 450 kr om året. Det är väl värda pengar om du vill hålla på och flyga. Vi vågar påstå att vi är en av landets absolut mest aktiva klubbar. Vinschdragen är humant prissatta – 50 kr för medlemmar och 75 kr för icke-medlemmar. Vi flyger alltid när det går att flyga, och vi har en väl fungerande medlemsinformation med webbsidor och epost och telefonsvarare som alltid är uppdaterad. När vi flyger finns det alltid piloter med erfarenhet och behörighet att coacha dig som är ny pilot. Vi är inget överspänt gäng viktigpettrar, utan tycker det är roligt att dela med oss av vad vi kan. Du blir direkt en i gänget. Vi kan också ge råd när det gäller utrustning och liknande. De flesta av våra funktionärer har genomgått en flera utbildningar i ledarskap och idrottspsykologi. Våra vinschförare är välutbildade, och får ordentlig avrostning om de har gjort ett uppehåll.

Vad du inte får för medlemsavgiften är en flygutrustning att låna. Även detta är ett aktivt val. Det skulle vara misshushållning med klubbens pengar att binda upp så mycket kapital i en utrustning som användes så sporadiskt. Plus att någon skulle få ha hand om den där utrustningen. Plus att vi tycker det är principiellt viktigt att du som vill lära dig flyga har en egen utrustning så du kan gå ut på egen hand och balansera och backglida. Annars blir ditt flygande bara en halvmesyr. Låna en utrustning som du vill provflyga hos någon instruktör/skärmflygskola istället, om du inte hunnit skaffa grejer. Om du går vinschkurs kan du få låna utrustning av vår instruktör.

Så här gör du om du vill bli medlem

Om du just gått en grundkurs så fick du ditt elevkort signerat av din instruktör. Det kortet sänder du numera direkt till förbundet (inte till klubben). Sända också all din information (gärna tillsammans med en kopia av elevkortet) till klubben på vår epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Samtidigt betalar du medlemsavgiften + eventuella avgifter enl nedan. Avgifterna ska INTE längre betalas till klubben, utan i förbundets webbutik. Adressen dit är http://cloud.paragliding.se/. Det här är jätteviktigt för att undvika en massa manuell hantering: BETALA ALLA AVGIFTER I FÖRBUNDETS WEBBUTIK!
Direktlänk till Fenix sida i förbundets webbshop: http://cloud.paragliding.se/index.php?route=product/product&product_id=62

Vad du ska betala

Om du både påbörjar och avslutar kursen i år, eller redan är licensierad medlem i en annan klubb, har du redan betalat alla avgifter till förbundet. Återstår medlemsavgiften till Fenix. Totalt belopp 450 kr. Från och med november gäller inbetald medlemsavgift även följande år.

Om du gick klart din kurs FÖRRA året, ska du betala full förnyelseavgift precis som en vanlig pilot som förnyar licensen. Avgiften beror på vilken försäkring du väljer. Läs mer i artikel om årets förnyelse (sök licensförnyelse på fenixflyg.se).

Om du påbörjade kursen i fjol och nu ska fortsätta att göra den klar i år, säger reglerna att du måste gå med i en klubb. Då gäller samma rutiner för förnyelse som under fall 2 ovan.

Om du varit i situationen ovan, alltså att kursen pågått över ett kalenderårsskifte, och du redan betalat licensavgift direkt till förbundet men ej gått med i någon klubb, ska du endast betala medlemsavgiften i Fenix. Totalt belopp 450 kr.

När vi fått besked om din betalning sänder vi dig ett välkomstbrev med klubbmärken och lite mer information.

Ett bra sätt att snabbt komma in i klubben är att vara med i "Fältgruppen". Det är de medlemmar som ser till att något händer varje helg. Gruppen är uppdelad i sex team som med ett rullande schema planerar och genomför vinschningen eller backglidningen eller vad nu vädret medger. I varje team finns erfarna medlemmar, och även nya kan vara till stor nytta. Det här blir ett slags faddersystem för dig som verkligen vill satsa på flygning. Du som är ny medlem får också en fadder som har ett särskilt ansvar för att du ska få hjälp och stöd och en "spark i xxx" om vi inte ser dig i luften.

Om du har frågor är du välkommen att ringa någon i styrelsen. Eller kolla vår svarare och kom och hälsa på något av våra flygställen.

Välkommen till Fenix!