Sommaren som inte vill ta slut

Härkeberga 1628

Helgen 7–8 september gjorde vi en av de flygtätaste helgerna på länge. Team 1 håller fortfarande det svårslagna dagrekordet, från tiden på Malmby, och Team 6 leder årets vinschliga med ljusår. Men tillsammans passerade Team 2 och instruktörerna i helgen som gick den magiska gränsen 200 flyg. I strålande sol på våra två flygfält, i slutet av sommaren som inte vill ge upp.

Foto ovan: Max Flytström

Efter en tradig vår har sommaren verkligen givit oss många fina flygdagar. Det är lite kiv mellan fältteamen om vilka som kan greja flest flyg på en dag. Det ännu så länge svårslagna dagrekordet sattes av Team 1 med Björn Svedemar i täten på Malmby någon gång på 00-talet. Vi sov över på Skäggesta vandrarhem och hittade mat till slut i Mariefred. Någon av dagarna gjordes 108 flyg om vi minns rätt. I "modern tid" är det Team 6 som har bäst lyckats tajma bra väder med fint flyt på fältet under enskilda dagar. Team 6 leder också årets vinschliga med ljusår efter några väldigt bra helger utspridda över året.

Men all-time high, om vi räknar ihop all vinschning på våra fält under en hel helg, sattes nu i helgen, genom en gemensam insats i optimalt väder av Team 2 och klubbinstruktörerna. Team 2 grejade 140 flyg i Härkeberga och på Barkarby pågick vinschkurs och prova-på med totalt 65 flyg. Summa summarum över 200 flyg i klubbens regi under en helg. Team 2 som för dagen bestod av Lennart, Takayuki, Christian, Bertil och Patrik på vinschen (på söndageftermiddagen avlöst av Mattias) såg till att linorna rullade och att piloter väcktes när det var dags att flyga. En nyhet på Härkeberga var att det serverades lagad mat i "Victorias flygkäk".

barkarby svenola

Sven Ola Svensson avslutade sin vinschkurs med en rad snygga flyg. Efteråt: "I morgon blir det Härkeberga!"

barkarby 0545

En del av prova på-passagerarna är noggranna med att dokumentera sitt flyg.

barkarby 5790

Hängflygklubben har äntligen förstått att de är välkomna att flyga tillsammans med oss, vilket är jättekul. Klicka bilden nedan för att se rörliga bilder på en av hängflygstarterna. Foto: Tommy Zetterlund, Robert Eldrim

instagram

barkarby 5828

När hängflygare är på väg in för landning är ropet "INCOMING" på allvar. Foto: Tommy Zetterlund, Robert Eldrim

harkeberga 1647

På Härkeberga var det fint flygväder och bra losskopplingshöjder i växlande vind. Ett inversionslock dämpade termiken, och de flesta av oss fick nöja oss med att kryssa runt på ganska måttlig höjd, även om flygen blev långa. Här är det Magnus Auvinen och Tommy Nilsson Hedman som är på väg uppåt i de snälla blåsorna. Foto: Max Flytström

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.