Vårvärme och friska vindar

barkarby 0127

Nu börjar vädret hyfsa till sig även om det är två steg fram och ett steg bak. På Barkarbyfältet var det torrt och skönt i gräs och luft söndag 21 april. Och en av våra piloter fick sällskap av en rovfågel med en gädda i näbben.

Vid den här tiden i fjol regnade det oavbrutet och blåste och allt var översvämmat. Så det känns som ett fall framåt att vi fick till en hyfsad flygdag söndag 21 april. Till och med termiskt så några kunde kryssa runt längre stunder. En rovfågel av okänd art (inom skärmflyg kallar vi allt för örn) flög förbi en av våra piloter med en stor fisk i näbben (vi kallar allt för gädda).

Bettan snurrar på riktigt nöjd efter renoveringen. Kanske ska vi byta kylare också, och måla henne.

På bilden ovan är det startledare Johan W i team 6 som väntar på att det ska komma linor till Oliver. Prognosen sa att vinden skulle vrida på syd på eftermiddagen, men det blev tvärtom – den lade sig på stabil sydväst rakt i stråkets riktning och vi hade riktigt skönt i perfekt startvind och värmande sol. Några huggormar såg vi inte till. Däremot har hästspillningen som vi inte krattade bort i höstas från nya starten överlevt vintern. Det får bli ett projekt för nästa flygdag. Det vita som lyste i gräset var inte champignoner utan golfbollar. Vi samlade ihop ett hundratal.

barkarby 5515

Skönt att lufta tyget i det torra gräset.

barkarby 5530

 Jill och Arne håller koll på piloterna,

barkarby 5533

…till exempel Jens som gjorde comeback efter fem år på marken, Magnus A och Henrik.

barkarby 5554

 Arne (t h) hade givit en provlektion i present till sin kompis Fredrik (i mitten). Björn utförde. Tor förbereder start i bakgrunden.

barkarby 5563

Björn och Fredrik landar efter andra flyget (det första sjönk med tre från release till landning). Det var många som plockade höjd idag, even om termiken var trasig och svårflirtad av den friska vinden.

barkarby 5571

En ensam vadrare kom längs startbanan från Barkarby kyrka. Det visade sig vara Tanja – en blivande medlem som spontanbesökte Barkarbyfältet för att kolla läget. Vi tror hon gillade vad hon såg.

barkarby 5576

Henrik Collin, en av klubbens många instruktörer, arbetar för Stockholms Skärmflygskola. Men eftersom Tvetaberg fortfarande är blött och lerigt kom han till Barkarby med två tandemelever, och fick till fina utbildningsflyg.

barkarby 5574

Dags att börja räkna ihop dagen.

barkarby 5581

Och ta ned vindstruten med Team 6 flagga.

 

Du har inte behörighet att skriva kommentarer.